Salata de fructe de mare cu soso de lamaie si verdeturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana vin alb sec
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 duzina de scoici, bine spalate
  • 340 g creveti mari, decorticati
  • 225 g scoici st jacques, taiate in doua
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita mustar de dijon
  • 2 cozi de telina, taiate in doua pe lungime
  • si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm
  • 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete
  • 1/3 cana patrunjel tocat

Mod de preparare

intr-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul

si oregano; se pun la fiert la foc mare. când fierb, se

adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute

sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3

minute, deoarece nu se deschid toate o data) se

scot pe masura ce se deschid (cele care nu se

deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.

când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii

si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.

Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic Se

adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt

facuti. cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând

lichidul În cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in

doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.

se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. se

adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt

facute. cu o spumiera se scot scoicile in castron,

pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert

fructele de mare se lasa sa se raceasca la

temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.

intr-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul

pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. se

toarna sosul peste fructele de mare. se adauga

telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.

salata se tine la rece pina in momentul servirii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise