autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu peste, Salate

Salata de fructe de mare cu soso de lamaie si verdeturi

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 cana vin alb sec, 1 lingurita tarhon uscat, 1/2 lingurita oregano uscat, 1 duzina de scoici, bine spalate, 340 g creveti mari, decorticati, 225 g scoici st jacques, taiate in doua, 1/4 cana suc proaspat de lamâie, 1 lingura ulei de masline, 1 1/2 lingurita mustar de dijon, 2 cozi de telina, taiate in doua pe lungime, si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm, 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete, 1/3 cana patrunjel tocat

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

intr-o cratita mare, se amesteca vinul alb, tarhonul
si oregano; se pun la fiert la foc mare. când fierb, se
adauga scoicile; se acopera si se fierb 4-5 minute
sau pâna se deschid scolcile (se verifica dupa 3
minute, deoarece nu se deschid toate o data) se
scot pe masura ce se deschid (cele care nu se
deschid se arunca); se pastreaza lichidul in cratita.
când s-au racit destul, se scoate carnea din cochilii
si se pune intr-un castron mare; cochiliile se arunca.
Se incalzeste lichidul din cratita la foc mic Se
adauga crevetii si se fierb 3-4 minute sau pâna sunt
facuti. cu o spumiera, se scot crevetii, pastrând
lichidul În cratitâ. Când s-au râcit suficient se tale in
doua pe orizontala si se pun in castronul cu scoici.
se incalzeste lichidul din cratita la foc mic. se
adauga scoici le si se fierb 2 minute sau pâna sunt
facute. cu o spumiera se scot scoicile in castron,
pastrând lichidul in cratita Lichidul in care au fiert
fructele de mare se lasa sa se raceasca la
temperatura camerei si se masoara 1/2 cana.
intr-un castron, se amesteca 1/2 cana din lichidul
pastrat. sucul de lamâie. uleiul si mustarul. se
toarna sosul peste fructele de mare. se adauga
telina, ardei gras si patrunjel: se amesteca bine.
salata se tine la rece pina in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de fructe de mare cu soso de lamaie si verdeturi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate cu peste
Salata cu peste

Salata cu peste

Se pune la prajit pestele 10 min dupa care se adauga jumate de lamaie si se mai lasa inca 5 min si

4 voturi    6 comentarii
25 min
Salate cu peste
Salata verde cu ton

Salata verde cu ton

Se spala salata si se taie fasiute. Ceapa rosie se taie rondele. Ardeii capia se curata de seminte

27 voturi    8 comentarii
1h
Salate cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 cana vin alb sec
  • 1 lingurita tarhon uscat
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1 duzina de scoici
  • bine spalate
  • 340 g creveti mari
  • decorticati
  • 225 g scoici st jacques
  • taiate in doua
  • 1/4 cana suc proaspat de lamâie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 1/2 lingurita mustar de dijon
  • 2 cozi de telina
  • taiate in doua pe lungime
  • si apoi taiate transversal În felii de 0,5 cm
  • 2 ardei grasi rosii. taiati cubulete
  • 1/3 cana patrunjel tocat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate cu peste

Barcute de andive umplute cu salata exotica Barcute de andive umplute cu salata exotica

Spalam andivele, curațăm primele frunze si scobim cotorul apoi punem andivele în apă pentru circa 10 minute. Curățăm rodia

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Raci de Dunare fierti Raci de Dunare fierti

Se pune o oala de apa cu sare si legumele deshidratate sa fiarba, iar cand da in clocot, se arunca racii spalati bine inante cu apa

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Salata cu ton si naut