Salata de icre cu nuca

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr,
  • 100 gr miez de nuca,
  • un sfert de franzela,
  • o lamaie,
  • o cana de lapte,
  • o ceapa mica,
  • ulei.

Mod de preparare

Se curata miezul de nuca de pielite si se piseaza cat mai marunt intr-o piulita de lemn sau se da de doua ori prin masina de tocat cu sita fina. Se amesteca apoi cu icrele si se freaca bine cu o lingura de lemn, adaugand treptat ulei, pana cand se obtine consistenta dorita. Se adauga zeama de lamaie si miezul de franzela, in prealabil inmuiat in lapte, stors si faramitat bine. Se taie cat mai marunt ceapa si se adauga la salata, amestecand bine pentru omogenizare si, daca e cazul, se mai pune putin ulei. Se serveste ornata, dupa preferinte, cu jumatati de masline din care s-au scos samburii, cu feliute de lamaie sau cu fasii subtiri de gogosari murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor