Orezul se caleste in uleiul incins,se adauga apa si se introduce vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.
Ceapa se taie pestisori fini si se freaca cu putina sare. Adauga otetul balsamic
Ciupercile se fierb in apa cu putina sare si o lingura de otet,sa nu se innegreasca.(sau din conserva)
Mazarea si porumbul se fierb in apa cu sare.Cand sunt gata se pun intr-o sita la scurs si racit.(sau se poate folosi din conserva)
Peste ceapa se pune mazarea fiarta, porumbul si ciupercile, taiate si calite cateva minute in ulei foarte incins impreuna cu usturoiul pisat.
Se adauga verdeata, caperele, sarea, piperul si nucsoara
Orezul se scoate din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se adauga smantana,amestecand usor.
Se amesteca cele doua compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul.
Se serveste dupa cateva ore tinuta la rece... cu marar proaspat tocat! cu foccacia proaspat facuta

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii