Salata de orez cu piept de curcan

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g piept (dezosat) de curcan
  • 1 cana si 1/2 orez
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 telina mica cu tot cu frunze
  • 1 pahar de caise uscate
  • 2 linguri otet
  • zeama de la 1 portocala
  • 2 lingurite de usturoi macinat
  • 100 ml ulei
  • 3 lingurite zahar
  • 1 lingurita de mustar
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • sare
  • piper dupa gust.

Mod de preparare

Combinam intr-un vas incapator, orezul (fiert, clatit sub jet de apa, in strecuratoare si racit), cu pieptul de curcan, (fiert in apa cu putina sare, taiat cubulete fript , usor, in ulei, racit si el), cu caisele taiate, cu ceapa verde si cea rosie, maruntite, cu radacina de telina data prin razatoarea mica, adaugand sare si piper. Intr-un bol mai mic , mixam ingredientele ramase, uleiul, frunzele de telina si cele de patrunjel, tocate, mustarul , usturoiul, otetul, zaharul si zeama de portocala. Adaugam aceasta mixtura peste prima combinatie si amestecam cu eleganta . Pentru a obtine un gust mai rafinat, turnam si uleiul in care am prajit carnea si asezonam cu sare si piper dupa gust. Refrigeram totul 30 minute, dupa care putem servi . POFTA BUNA!!!!!!, PARAFRAZARE dupa SAINT-EXUPERY : Bucatarul adevarat, nu ascunde nimic, daca da drumul unei glume, inseamna ca lui ii trece prin cap o gluma.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise