autor:

KatrinC

» » Mancaruri cu carne

Salata de orez cu pui, ardei si porumb

Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: KatrinC (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2011

Ingrediente
- jumatate de piept de pui, - cca 350 gr orez, - 100 gr porumb (de la conserva), - jumatate pahar de vin alb, - sucul unei jumatati de lamaie, - 5 fire de patrunjel, - 3 linguri ulei de masline, - 2 catei de usturoi, - jumatate ardei gras rosu sau galben, - sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Orezul se spala si se pune la fiert pentru 20 minute in apa cu sare.

Cat timp fierbe orezul, taiem pieptul de pui in patratele mici si il punem la prajit in putin ulei de masline impreuna cu cateii de usturoi taiati marunt si patrunjelul tocat fin.

Din moment ce puiul a prins culoare, vom adauga porumbul, ardeiul taiat cubulete mici, sare si piper si mai lasam pe foc cca 5 minute dupa care adaugam vinul si lasam pana se evapora si dispare complet mirosul de alcool.

Scurgem orezul intr-o sita dupa care il trecem printr-un jet de apa rece si il lasam la scurs.

Cand orezul este complet rece si scurs foarte bine il amestecam cu 3 linguri de ulei de masline si sucul unei jumatati de lamaie.

Adaugam amestecul rece de pui si legume, amestecam bine si bagam salata la rece pentru minim jumatate de ora inainte de a o servi.

Pofta buna!

P.S. Pentru aceasta salata este indicata utilizarea orezului bob lung ! Eu, insa, aici nu am respectat regula si am folosit din cel rotund, astfel si-a pierdut un pic din look reteta.



Sursa reteta: Laura Adamache
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de orez cu pui, ardei si porumb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 martie 2011

    Foarte fina!*****

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 08 februarie 2011

    Foarte buna. Imi face cu ochiul.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

    Bine arata, buna trebuie sa mai fie.

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • - jumatate de piept de pui
  • - cca 350 gr orez
  • - 100 gr porumb (de la conserva)
  • - jumatate pahar de vin alb
  • - sucul unei jumatati de lamaie
  • - 5 fire de patrunjel
  • - 3 linguri ulei de masline
  • - 2 catei de usturoi
  • - jumatate ardei gras rosu sau galben
  • - sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de KatrinC
Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Tort din clatite cu budinca de ciocolata si visine

Clatite: Se va incepe cu pregatirea aluatului pentru clatite: se vor bate cu zaharul cele 2 oua,

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Torturi
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Fursecuri cu dovleac si scortisoara

Se mixeaza oul cu o lingura de zahar. Untul se mixeaza cu restul de zahar pana se obtine o masa pufoasa.

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui in unt cu sos de lamaie