autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Salate

Salata de rosii cu menta din Liban

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 25 ianuarie 2010

Ingrediente
Reteta pentru 2 persoane, 4 rosii potrivite, 200 grame de iaurt gras, 2 catei de usturoi, 2 fire de ceapa verde, 1/2 de lamaie,, 3-4 fire de patrunjel, 1 pumn de menta verde proaspata< merge si uscata dar schimba total gustul>, 1/2 lingurita ketchup, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Se spala verdeata si legumele si se lasa la zvantat 10 minute.


Usturoiul si ceapa se curata.

Se rup frunzele de patrunjel si cele de menta si se stoarce lamaia.

Iaurtul, usturoiul zdrobit,ceapa verde, menta , patrunjelul,zeama de lamaie,ketchup-ul,sarea si piperul se pun in blender si se amesteca bine,pana se formeaza o pasta smantoasa.

Aceasta compozitie se adauga peste rosiile taiate in patru. Se serveste rece, simpla sau ca garnitura la cartofi prajiti. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de rosii cu menta din Liban" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata asortata

Salata asortata

Se spala, se curata rosiile, catravetele si ceapa, se dau pe razatoare, se amesteca dupa gust cu

13 voturi    15 comentarii
15 min
Salate reci
Salata de oua

Salata de oua

Se face o maioneza din galbenus de ou,mustar si ulei,iar la sfirsit adaugam putina zeama de lamiie

5 voturi    7 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

    Imi plac tare mult sosurile de iaurt cu usturoi , în stil arab. Le folosesc la salate și la carne făcută la grătar .O bunătate.

  • Adina

    Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

    Ador acest gen de salata! Usor de facut, delicioasa si racoritoare!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    Mi-a placut mult ideea de iaurt cu ketchup. Felicitari !Sigur,e o nebunie.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Un deliciu aceasta salata...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      Asa imi place si mie salata vara sa o fac cu iaurt,este o bunatate.Eu pun busuioc verde,ii da o savoare tare buna,la o astfel de salata pun 3 sau 4 frunzulite tocate marunt.Ai votul meu si nota 10 cu felicitari.

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2010

      O delicatese de salata, mai ales vara cand te si racoreste... Bravo Salwa !

    • Fara foto

      salwa nabhani , 27 ianuarie 2010

      Nu pare dare ESTE interesanta si GUSTOASA...ca de aceea e pe Gustos.ro! Looooolllll...sa stiti ca nu ma reprezinta capitolul aranjamente artistice,important este sa imi placa la gust mie si sotului...eu zic ca merita incercata,pentru ca este foarte usoara si rapida la preparat. Nici nu este scumpa!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      INTERESANTA

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Asa, menta din orient are alta aroma! Salata e excelenta!

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      Mmmmm super buna mai ales vara pe racoare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • Reteta pentru 2 persoane
  • 4 rosii potrivite
  • 200 grame de iaurt gras
  • 2 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1/2 de lamaie,
  • 3-4 fire de patrunjel
  • 1 pumn de menta verde proaspata< merge si uscata dar schimba total gustul>
  • 1/2 lingurita ketchup
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Imi plac tare mult sosurile de iaurt cu usturoi , în stil arab. Le folosesc la salate și la carne făcută la grătar .O bunătate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de varza cu rosii deshidratate si ton Salata de varza cu rosii deshidratate si ton

Tocăm varza fideluță, apoi o frecăm cu puțină sare și o stropim cu zeamă de lămâie. O lăsăm așa 10-15 minute, să-și

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bucate la borcan
Salata aromata de toamna Salata aromata de toamna

Aceasta salata am mancat-o prima oara in casa cumnatei mele in Bucovina, ea a invatat reteta de la mama ei. Trebuie sa recunosc ca ador

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Salata de primavara