autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 5 kg sfecla rosie, 150 ml ulei, 100 g hrean, 50 g zahar, 50 ml otet, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

167 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert, Cind este gata patrunsa, se scoate, se raceste, se curata de coaja si se taie in fisii. Se amesteca in castron cu uleiul, otetul, zaharul, sarea si hreanul care a fost curatat, spalat si dat pe razatoare cu orificii mici. Se serveste in salatiere sau in farfurii de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Sfecla am copt-o la cuptor, aprox. 1 ora la foc potrivit sa se patrunda. Dupa ce s-a copt si s-a

3 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Salate diverse
Salata de sfecla rosie si pere

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mia Mariluc , 10 noiembrie 2013

    ce as putea pune in loc de hrean? sufar cu ficatul ? va rog.. sfatuitima

  • Mia_Mariluc

    Mia_Mariluc (Bucatar) , 10 noiembrie 2013

    este foarte buna

  • Fara foto

    Irina , 07 ianuarie 2010

    O reteta care se bucura de popularitate in RM: Sfecla se fierbe, se da prin razatoarea mare, se amesteca cu maioneza, nuci si usturoi. Este un deliciu!

    • Fara foto

      viorel , 18 noiembrie 2009

      in loc de hrean se poate folosi si usturoi mujdei

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

167 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 5 kg sfecla rosie
  • 150 ml ulei
  • 100 g hrean
  • 50 g zahar
  • 50 ml otet
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Mia_Mariluc (Bucatar)

este foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Gogosari umpluti cu varza Gogosari umpluti cu varza

Varza verde si cea rosie, le spalati, le scuturati bine de apa. O taiati fideluta. Morcovii ii decojiti, ii dati pe razatoarea mare. Amestecati

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Vinete calite - baza pentru diverse preparate Vinete calite - baza pentru diverse preparate

Spalam vinetele si le dam pe razatoare. Incingem ulei intr-o oala incapatoare, adaugam vinetele, potrivim gustul de sare si le calim,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Bucate la borcan
Salata tricolora cu cartofi violet