autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 5 kg sfecla rosie, 150 ml ulei, 100 g hrean, 50 g zahar, 50 ml otet, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

167 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert, Cind este gata patrunsa, se scoate, se raceste, se curata de coaja si se taie in fisii. Se amesteca in castron cu uleiul, otetul, zaharul, sarea si hreanul care a fost curatat, spalat si dat pe razatoare cu orificii mici. Se serveste in salatiere sau in farfurii de servire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Crochete de cartofi cu salata de sfecla rosie

Sfecla se spala bine si se fierbe sau se coace in cuptor. Cartofii spalati se pun la fiert in apa

25 voturi    14 comentarii
45 min
Aperitive cu brinza
Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

Salata de cruditati cu sfecla rosie si oua

O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa . Salata

1 vot    0 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mia Mariluc , 10 noiembrie 2013

    ce as putea pune in loc de hrean? sufar cu ficatul ? va rog.. sfatuitima

  • Mia_Mariluc

    Mia_Mariluc (Bucatar) , 10 noiembrie 2013

    este foarte buna

  • Fara foto

    Irina , 07 ianuarie 2010

    O reteta care se bucura de popularitate in RM: Sfecla se fierbe, se da prin razatoarea mare, se amesteca cu maioneza, nuci si usturoi. Este un deliciu!

    • Fara foto

      viorel , 18 noiembrie 2009

      in loc de hrean se poate folosi si usturoi mujdei

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

167 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 5 kg sfecla rosie
  • 150 ml ulei
  • 100 g hrean
  • 50 g zahar
  • 50 ml otet
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Mia_Mariluc (Bucatar)

este foarte buna

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate de legume

Salata usoara de rosioare cu ciuperci Salata usoara de rosioare cu ciuperci

Ciupercile vin taiate felii si calite in putin ulei si le lasam sa se raceasca putin. Rosioarele le taiem felii si ceapa de asemeni;

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de rosii-stil arab