autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de sfecla rosie

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 5 kg sfecla rosie, 150 ml ulei, 100 g hrean, 50 g zahar, 50 ml otet, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

167 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert, Cind este gata patrunsa, se scoate, se raceste, se curata de coaja si se taie in fisii. Se amesteca in castron cu uleiul, otetul, zaharul, sarea si hreanul care a fost curatat, spalat si dat pe razatoare cu orificii mici. Se serveste in salatiere sau in farfurii de servire.
Sfecla rosie se spala si se pune la fiert, Cind este gata patrunsa, se scoate, se raceste, se curata de coaja si se taie in fisii. Se amesteca in cast
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Salate
Salata de sfecla rosie si pere

Salata de sfecla rosie si pere

Eu am folosit de aceasta data sosul de maioneza de migdale. Sfecla se curata de coaja, perele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Salate
Salata de sfecla rosie

Salata de sfecla rosie

Sfecla se spala,se curata de coaja, se da pe razatoare si se presara cu sare dupa gust si semintele

13 voturi    11 comentarii
30 min
Salate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mia Mariluc , 10 noiembrie 2013

    ce as putea pune in loc de hrean? sufar cu ficatul ? va rog.. sfatuitima

  • Mia_Mariluc

    Mia_Mariluc (Bucatar) , 10 noiembrie 2013

    este foarte buna

  • Fara foto

    Irina , 07 ianuarie 2010

    O reteta care se bucura de popularitate in RM: Sfecla se fierbe, se da prin razatoarea mare, se amesteca cu maioneza, nuci si usturoi. Este un deliciu!

    • Fara foto

      viorel , 18 noiembrie 2009

      in loc de hrean se poate folosi si usturoi mujdei

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

167 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 5 kg sfecla rosie
  • 150 ml ulei
  • 100 g hrean
  • 50 g zahar
  • 50 ml otet
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Mancare de cartofi cu smantana

Mancare de cartofi cu smantana

Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi; ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa

237 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonac moldovenesc

Cozonac moldovenesc

Se cerne faina intr-un vas adinc si se incalzeste laptele pe foc mic. In 250 de ml lapte se adauga

34 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Mia_Mariluc (Bucatar)

este foarte buna

Adauga reteta
Retete
din Salate de legume
Salata de pui cu legume si maioneza

Salata de pui cu legume si maioneza

Se spala carnea si se pune la fiert. Legumele se curata si se fierb la foc potrivit. Cartofii se fierb separat, in coaja. Dupa

2 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive cu carne
Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive cu brinza