autor:

Mihaela11

» » Salate

Salata de sfecla rosie cu usturoi

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1 kg sfecla rosie, -5-6 catei de usturoi, -4 linguri ulei de masline, -4 linguri otet balsamic, -2 lingurite chimin macinat, -1/2 lingurita sare( sau dupa gust), -cateva masline negre pentru decor

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

10 voturi

Mod de preparare

Sfecla rosie se spala si se pune la fiert in coaja 45 de minute( dupa ce apa a inceput sa fiarba).
Se curata de coaja si se lasa sa se raceasca, apoi se da pe razatoarea mare.
Se pune intr-un bol si se adauga sarea, chiminul, uleiul de masline, otetul balsamic si usturoiul trecut prin presa de usturoi.
Se amesteca bine si se decoreaza cu masline negre.
Se serveste ca salata la fripturi, sosuri.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de sfecla rosie cu usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata Greceasca susu

Salata Greceasca susu

Se spala rosiile, se usuca si se taie in patru; Se curata de coaja castravetele si se taie cubulete;

6 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Salata dietetica

Salata dietetica

Se fierbe orezul si mazarea. Dupa ce s-au racit, se amesteca, se asezoneaza cu sare (dupa preferinta).

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu pregatesc asa salata de sfecla si este foarte apreciata de familia mea, doar ca eu prefer sa pun chimenul intreg, nu macinat. Pregatesc salata cu o zi inainte de a o servi si astfel aromele au timp sa se amestece,iar semintele de chimen se umfla putin si gustul salatei este grozav...

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • costy1969

    costy1969 (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

    reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

    Foarte buna.

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 24 februarie 2010

    Buna si cu usturoi.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 23 februarie 2010

      Buna si sanatoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

10 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg sfecla rosie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -4 linguri ulei de masline
  • -4 linguri otet balsamic
  • -2 lingurite chimin macinat
  • -1/2 lingurita sare( sau dupa gust)
  • -cateva masline negre pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

costy1969 (Chef de cuisine)

reteta este foarte buna,merita incercata, totusi consider ca sfecla trebuie coapta ,prin fierbere mai pierde din nutrienti.in ceea ce priveste chimenul ,pentru eliberarea uleiurilor volatile si implicit aromatizarea preparatului el trebuie intradevar pisat,intr-un mojar si adaugat .felicitari.

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Lalele din rosii umplute cu branza Lalele din rosii umplute cu branza

Rosiile se spala, li se cresteaza varful in 4, cu ajutorul unui cutit, se decupeaza cotorul si se indeparteaza, dupa care se scobeste

1 vot    0 comentarii
15 min
Aperitive
Salata de pui, cu legume si iaurt Salata de pui, cu legume si iaurt

Se pune la fiert o oala cu apa, cu putina sare. Se adauga pieptul de pui si se lasa la fiert, pana da intr-un clocot. Se scurge apa,

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Salata de coriandru verde-Salatit kuzbara khadra-specifica tarilor arabe