Ingrediente
3-4 vinete tinere, 1 ceapa, 60 ml ulei, 2 linguri ulei pentru calit, zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet), sare
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
131 voturi
Mod de preparare
In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender. Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.
Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, etc.
Pofta buna.
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 26 iulie 2015
Mie imi plac pe gratar cu putina ceapa si ulei. Am incercat in cuptor in ideea sa nu fac fum in bucatarie, dar nu-mi plac. Am sa incerc varianta,dar....
Vicky Wilde , 26 iulie 2015
Este bună, dar vinetele se fierb la aburi, călite în ulei devin greu digerabile. Vinetele se coc direct pe flacără, altfel rămân imbibate cu sucul lor toxic pentru ficat. Pentru a diminua efectul lor asupra ficatului și gustul ușor iute, la 2-3 vinete coapte se pune un dovlecel mic fiert și scurs bine. Este foarte gustoasă și ușoară o astfel de salată!
Rodica Ardelean , 20 august 2014
merita sa incercam daca nu ne place nu mai facem
Lupu Lucica , 19 august 2014
sunt tare bune
Anca Irina Muscalu , 19 august 2014
Sunt de acord cu Manuela, Neo Nai si Elisabeta, Daca le calesti in ulei nu sunt sanatoase, iar daca le fierbi chiar si la aburi le distrugi tot ce au in ele. Mie imi plac coapte pe tabla, cu ceapa si fara maioneza (strica gustul si le face si mai grele pt stomac). Ca sa nu murdaresc aragazul eu pun folie de aluminiu sa-l protejez si am niste table co coada(luate din piata) pe care pun vinetele.
Neo Nai , 19 august 2014
Cea mai buna salata iese cu vinetele coapte pe gratar! :D
Blage Elisabeta , 19 august 2014
MIROSUL DE AFUMAT DA TOT FARMECUL ( SI GUSTUL )LA SALATA DE VINETE! SORRY.
Manuela Liliana Lascu , 19 august 2014
mi se pare o muncă în plus, oricum, nu cred că sunt la fel de gustoase ca cele coapte
Alexandra Condurache , 31 octombrie 2013
merita sa incercam daca nu ne place nu mai facem
Melania Liliana Metea , 30 octombrie 2013
O varianta pentru cei care nu au voie (sau nu pot) sa maninca alimente calite in ulei. Ca sa evitati calitul in ulei, le puteti face la abur. Reteta este asemanatoare, singura diferenta este metoda de prearare a vinetelor (in loc de calit, le facem pe abur). Ies albe, gustoase si sanatoase.
Diana , 02 august 2013
Minunata reteta ... am facut o portie ieri care s-a terminat imediat si azi am dat replay , dar cu cantitate dubla de vinete . Bv Doina si ms ptr reteta . Wk frumos !
AUR , 26 iulie 2013
Nu e acelasi lucruuu! Coapte, legumele sunt mai gustoase? nu, gustos. ro?
Elena corina , 11 iunie 2013
Buna.
Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013
Imi place ideea ta.
Lucia (Chef de cuisine) , 02 mai 2012
Draga Lili, multam pentru reteta! N-am incercat-o inca, dar este o idee foarte buna :-) Te pup, Luci
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010
Imi place ideea ta. Cred ca sunt mai sanatoase. Oricum, scapam de mirosuri grele! Ade
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010
Foarte buna Doinita,eu pregatesc vinetele la Gril ,se inmoaie in proprii vapori ,iese o salata buna si dietetica.
murigneau (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010
Buna ideea! Felicitari!
constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010
Am pregatit aceasta salata,e super !
Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
foarte interesanta merita incercat.
constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010
Felicitari Doina ! Este extraordinara ideea ta,abia astept sa fac si eu !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010
Arata foarte bine vinetele Doina, sunt frumos aranjate, felicitari!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010
Monika_vip, fa tu vinetele cum stii. Fa-le negre, daca iti plac. Sau fa-le cum vrei tu, galbene, rosii, verzi sau albastre. Nu te obliga nimeni sa faci vinetele asa cum le fac eu. Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.
Delia , 18 februarie 2010
Asta e reteta.
monika_vip , 16 februarie 2010
aceasta reteta arata prea scarbos si e prea alba cica alea sunt vineteeeeeeeeeee auzi si tuuuu doamneeeeeeee feresteee va fak eu vinete sa vedeti ce bukatareasa sunt ce e aia albiciuneeeee?
panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010
grozava idee
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010
Arata foarte bine! Parca ar fi icre!
lumi (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010
arata extraordinar!
Marius , 05 ianuarie 2010
Doina, cred ca ai niste retete minunate. Am reusit sa prepar retata repede, iar rezultatul a fost delicios!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009
Multumesc mult.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009
foarte bune!
kok miori (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009
Foarte buna reteta si eu fac de multe ori si poci face salata de vinata cu usturoi .Dar iti dau o idee ptr vinete coapte in cuptor, le invelesti in staniol si inainte le intepi de loc in loc cu o furculita. Iese la fel de bun ca pe foc.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
O idee grozava intradevar, felicitari Doina!
Doina Varga (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009
Ma bucur mult ca va place. Multumesc.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009
Super ideea! Mutumim
flory avram (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
foarte buna ideea,multumim!
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009
Ingenioasa metoda.
Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Multumesc. Ma bucur ca va place ideea. :)
flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009
Foarte interesanta reteta.O salvez.
zana b. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
Foarte interesant!
dana0872 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009
Super idee! Si cred ca merge si la vinete de toamna tirzie care nu prea se preteaza la copt!