autor:

Doina  Varga

» » Salate

Salata de vinete fara coacere (idee Doina)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 octombrie 2009

Ingrediente
3-4 vinete tinere, 1 ceapa, 60 ml ulei, 2 linguri ulei pentru calit, zeama de la 1/2 lamaie (2 linguri otet), sare

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

125 voturi

Mod de preparare

Se curata vinetele de coaja si taie cubulete nu prea marunte. Se stropesc cu zeama de lamaie (ca sa nu se innegreasca) si se pudreaza cu o lingurita de sare. Dupa 10-15 minute se storc bine de zeama si se pun la calit in ulei 4-5 minute (vezi video), apoi se adauga aproximativ 100 ml apa si se lasa la fiert la foc mic, cu capac, pana scade complet apa si se inmoaie bine.
In continuare se procedeaza ca la o salata vinete coapte pe aragaz sau in cuptor. Adaugati uleiul si ceapa tocata marunt sau le mixati intr-un blender. Sunt delicioase, foarte albe, nu au deloc miros de afumat si nu murdariti aragazul sau cuptorul.
Le puteti garnisi cu masline, rosii mici, verdeata, felii de lamaie, etc.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete fara coacere (idee Doina)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate de legume
Salata de castraveti cu rosii si ceapa

Salata de castraveti cu rosii si ceapa

Castravetii se curata de coaja, se spala, se scurg si se taie rondele. Se aseaza in castron impreuna

1 vot    1 comentariu
30 min
Salate de legume
Pasta de conopida

Pasta de conopida

Se face o maioneza din cele doua galbenusuri amestecate cu mustarul si cu uleiul. Conopida fiarta

10 voturi    5 comentarii
30 min
Salate de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Doina ,multumim pentru reteta.Mi-a venit foarte bine reteta ta pentru ca mi s-a stricat cuptorul iar mirosul de vinete coapte pe aragaz nu-mi place deloc in casa,pentru ca iese foarte greu.Ca de obicei,sunt mereu lucruri noi in retetele tale,care merita invatate si probate.Si mie mi-a iesit alba si nu ne-a deranjat cu nimic,din contra e la fel de gustoasa ca cealalta .

  • 44 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Stroe Lucretia , 29 septembrie 2015

    chiar asa dar mie mi se par apetisante... am sa incerc negresit

  • Fara foto

    Virginia Spatarescu , 16 august 2015

    eu coc vinetele direct pe flacara aragazului. ies f.f.gustoase cu maioneza si ceapa.

  • Fara foto

    Cristina Maria , 03 august 2015

    cred ca sunt bune si asa eu le curat de coaje le tai bucati mai maricele pun la fiert pana se moaie bine apoi le scot din apa le pun la scurs le toc marunt si fac salata ori cu maioneza ori simple doar cu ceapa si sunt f bune

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 26 iulie 2015

      Mie imi plac pe gratar cu putina ceapa si ulei. Am incercat in cuptor in ideea sa nu fac fum in bucatarie, dar nu-mi plac. Am sa incerc varianta,dar....

    • Fara foto

      Vicky Wilde , 26 iulie 2015

      Este bună, dar vinetele se fierb la aburi, călite în ulei devin greu digerabile. Vinetele se coc direct pe flacără, altfel rămân imbibate cu sucul lor toxic pentru ficat. Pentru a diminua efectul lor asupra ficatului și gustul ușor iute, la 2-3 vinete coapte se pune un dovlecel mic fiert și scurs bine. Este foarte gustoasă și ușoară o astfel de salată!

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 20 august 2014

      merita sa incercam daca nu ne place nu mai facem

    • Fara foto

      Lupu Lucica , 19 august 2014

      sunt tare bune

    • Fara foto

      Anca Irina Muscalu , 19 august 2014

      Sunt de acord cu Manuela, Neo Nai si Elisabeta, Daca le calesti in ulei nu sunt sanatoase, iar daca le fierbi chiar si la aburi le distrugi tot ce au in ele. Mie imi plac coapte pe tabla, cu ceapa si fara maioneza (strica gustul si le face si mai grele pt stomac). Ca sa nu murdaresc aragazul eu pun folie de aluminiu sa-l protejez si am niste table co coada(luate din piata) pe care pun vinetele.

    • Fara foto

      Neo Nai , 19 august 2014

      Cea mai buna salata iese cu vinetele coapte pe gratar! :D

    • Fara foto

      Blage Elisabeta , 19 august 2014

      MIROSUL DE AFUMAT DA TOT FARMECUL ( SI GUSTUL )LA SALATA DE VINETE! SORRY.

    • Fara foto

      Manuela Liliana Lascu , 19 august 2014

      mi se pare o muncă în plus, oricum, nu cred că sunt la fel de gustoase ca cele coapte

    • Fara foto

      Alexandra Condurache , 31 octombrie 2013

      merita sa incercam daca nu ne place nu mai facem

    • Fara foto

      Melania Liliana Metea , 30 octombrie 2013

      O varianta pentru cei care nu au voie (sau nu pot) sa maninca alimente calite in ulei. Ca sa evitati calitul in ulei, le puteti face la abur. Reteta este asemanatoare, singura diferenta este metoda de prearare a vinetelor (in loc de calit, le facem pe abur). Ies albe, gustoase si sanatoase.

    • Fara foto

      Diana , 02 august 2013

      Minunata reteta ... am facut o portie ieri care s-a terminat imediat si azi am dat replay , dar cu cantitate dubla de vinete . Bv Doina si ms ptr reteta . Wk frumos !

    • Fara foto

      AUR , 26 iulie 2013

      Nu e acelasi lucruuu! Coapte, legumele sunt mai gustoase? nu, gustos. ro?

    • Fara foto

      Elena corina , 11 iunie 2013

      Buna.

    • Manolovici Eugen

      Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

      Imi place ideea ta.

    • Lucia

      Lucia (Chef de cuisine) , 02 mai 2012

      Draga Lili, multam pentru reteta! N-am incercat-o inca, dar este o idee foarte buna :-) Te pup, Luci

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 26 iulie 2010

      Imi place ideea ta. Cred ca sunt mai sanatoase. Oricum, scapam de mirosuri grele! Ade

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 04 iulie 2010

      Foarte buna Doinita,eu pregatesc vinetele la Gril ,se inmoaie in proprii vapori ,iese o salata buna si dietetica.

    • murigneau

      murigneau (Chef de cuisine) , 01 iulie 2010

      Buna ideea! Felicitari!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 05 iunie 2010

      Am pregatit aceasta salata,e super !

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 14 mai 2010

      foarte interesanta merita incercat.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

      Felicitari Doina ! Este extraordinara ideea ta,abia astept sa fac si eu !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 aprilie 2010

      Arata foarte bine vinetele Doina, sunt frumos aranjate, felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Monika_vip, fa tu vinetele cum stii. Fa-le negre, daca iti plac. Sau fa-le cum vrei tu, galbene, rosii, verzi sau albastre. Nu te obliga nimeni sa faci vinetele asa cum le fac eu. Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

    • Fara foto

      Delia , 18 februarie 2010

      Asta e reteta.

    • Fara foto

      monika_vip , 16 februarie 2010

      aceasta reteta arata prea scarbos si e prea alba cica alea sunt vineteeeeeeeeeee auzi si tuuuu doamneeeeeeee feresteee va fak eu vinete sa vedeti ce bukatareasa sunt ce e aia albiciuneeeee?

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      grozava idee

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Arata foarte bine! Parca ar fi icre!

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 15 ianuarie 2010

      arata extraordinar!

    • Fara foto

      Marius , 05 ianuarie 2010

      Doina, cred ca ai niste retete minunate. Am reusit sa prepar retata repede, iar rezultatul a fost delicios!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 decembrie 2009

      Multumesc mult.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      foarte bune!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2009

      Foarte buna reteta si eu fac de multe ori si poci face salata de vinata cu usturoi .Dar iti dau o idee ptr vinete coapte in cuptor, le invelesti in staniol si inainte le intepi de loc in loc cu o furculita. Iese la fel de bun ca pe foc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      O idee grozava intradevar, felicitari Doina!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

      Ma bucur mult ca va place. Multumesc.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2009

      Super ideea! Mutumim

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      foarte buna ideea,multumim!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2009

      Ingenioasa metoda.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Multumesc. Ma bucur ca va place ideea. :)

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Foarte interesanta reteta.O salvez.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Foarte interesant!

    • Fara foto

      dana0872 (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Super idee! Si cred ca merge si la vinete de toamna tirzie care nu prea se preteaza la copt!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

125 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Mie imi plac pe gratar cu putina ceapa si ulei. Am incercat in cuptor in ideea sa nu fac fum in bucatarie, dar nu-mi plac. Am sa incerc varianta,dar....

Adauga reteta
Retete

din Salate de legume

Dovlecei cu parmezan Dovlecei cu parmezan

Se taie rondele dovlecelul, se sareaza si se lasa la scurs 15 minute, apoi se scot rondelele pe un servetel absorbant. Se asaza rondelele

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive
Ratatouille la cuptor Ratatouille la cuptor

Legumele le spalam, le stergem si le taiem rondele, doar ceapa o curatam, o spalam si o taiem rondele, la fel ca celelalte legume. Intr-o

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de morcov cu maioneza si usturoi