autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de vinete romaneasca

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg vinete, 1 ceapa de marime potrivita, tocata, 2 lingurite de patrunjel tocat, 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata, 2 lingurite ulei de masline, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita boia, ardei iute (optional), sare de mare si piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.

2. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete romaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata de morcovi

Salata de morcovi

Se curata si se spala bine morcovii, apoi se dau pe razatoarea mare. Se adauga ulei si otet dupa

4 voturi    1 comentariu
30 min
Salate reci
Salata verde cu ou

Salata verde cu ou

Se spala rosiile si se tau bucatii mici, se curata ridichile se spala si le tai rondele.Tai ouale

27 voturi    2 comentarii
30 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg vinete
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • tocata
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita boia
  • ardei iute (optional)
  • sare de mare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec sau coniac. Se curata merele si

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate
Salata in straturi pentru iarna Salata in straturi pentru iarna

Se curata verzele de primele foi, apoi se toaca fideluta, fin. Se freaca fiecare varza tocata in parte, cu sare grunjoasa. Morcovul

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Salata de cartofi cu maioneza