autor:

Fara foto

» » Salate

Salata de vinete romaneasca

Autor: Diana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Diana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 mai 2009

Ingrediente
1/2 kg vinete, 1 ceapa de marime potrivita, tocata, 2 lingurite de patrunjel tocat, 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata, 2 lingurite ulei de masline, 1/4 lingurita cimbru, 1/4 lingurita boia, ardei iute (optional), sare de mare si piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se pune in functiune cuptorul si se incalzeste la foc potrivit.

2. Se taie vinetele in doua sau trei locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.

3. Se curata vinetele de coaja. Se taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul, restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora poate fi servita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de vinete romaneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Salate reci
Salata delicioasa

Salata delicioasa

Cartofii ii curatam si-I taiem cubulete. Branza, rosia si gogosarul le taiem tot cubulete. Prazul

21 voturi    8 comentarii
20 min
Salate reci
Salata cu iarba  grasa

Salata cu iarba grasa

Spalati toate legumele si verdeturile si scurgeti-le bine. Rupeti frunzele de iarba grasa. Adaugati

3 voturi    2 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg vinete
  • 1 ceapa de marime potrivita
  • tocata
  • 2 lingurite de patrunjel tocat
  • 1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 1/4 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita boia
  • ardei iute (optional)
  • sare de mare si piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Salate reci

Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta Salata vegetariana de quinoa cu fasole rosie, linte si branza feta

Cum sa pregatesti quinoa: Pune quinoa intr-o sita si clateste-o cu apa rece de 2-3 ori pentru a elimina gustul amar al acesteia; Adauga

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Salata indragostita Salata indragostita

Cum iti demonstrezi dragostea fata de omul cu care ai ales sa mergi mana in mana pe acelasi drum? Prin gesturi mici, dar importante. Si

1 vot    0 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de cruditati cu pipt de pasare