autor:

Mihaela11

» » , Retete de Craciun, Retete vegetariene

Salata orientala de fasole verde -Fasooleyah khodra bi zeit – specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 10 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 10 martie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -1/2kg fasole verde, -2 rosii mari, -1 ceapa de marime medie, -2 linguri ulei de masline, -1/2 lingurita sare, -piper proaspat macinat dupa gust, -un ardei iute, -cateva nusi sfaramate

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

15 voturi

Mod de preparare

Fasolea se curata si se taie in bucati mici de cca 1,5 cm.
Rosiile se oparesc si se decojesc, apoi se taie in bucati mici.
Se caleste ceapa taiata marunt in uleiul de masline pana devine aurie.
Se adauga fasolea si se mai lasa 2-3 minute sa se patrunda bine de ulei.
Se adauga rosiile si restul condimentelor si se fierbe in cratita de fiert sub presiune 30 de minute.
Daca rosiile nu au prea mult suc se poate adauga 1/4 cana de apa.
Se pune pe un platou si se presara cu ardei iute si cateva nuci sfaramate.
Se serveste cu lipie araba.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Salata orientala de fasole verde -Fasooleyah khodra bi zeit – specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Ciuperci umplute

Ciuperci umplute

Ciupercile se spala, se rup coditele. Coditele le tocam marunt, ceapa o taiem feliute, verdeturile

1 vot    0 comentarii
50 min
Retete vegetariene
Crema de dovlecei

Crema de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja si se taie felii sau cuburi. Ceapa se taie solzisori si se caleste

0 voturi    1 comentariu
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciprian Pj (Bucatar sef) , 03 martie 2015

    Ce idee buna. Am sa fac si eu.

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Draga Mihaela, foarte gustoasa salata! Merci de reteta

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 mai 2010

    Foarte buna!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Gustoasa si sanatoasa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      Foarte frumos colorata, este apetisanta! E interesant cu nuci si sanatos.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

      Foarte bine arata, imi place fasolea verde.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Multumesc tuturor pentru comentarii.

    • NADIA MARIA

      NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Ce bun atrebuie sa fie fasolica asta!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Gustos si santos

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Da ce bine arata.!!!!!!!!Mi-ai facut pofta.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Draga Panseluta , dupa cum se vede mai bine in poza nr. 8, la scoaterea fasolii din cratita pastaile sunt fragede si crocante, nu s-au inmuiat prea mult dupa 30 de minute. Deoarece este o cantitate mai mica de fasole si suc foarte putin eu pun cratita pe ochiul cel mai mic de la aragaz.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      nu e prea mult 30 de minute la oala cu presiune ?la a mea se face in 4-5 minute.poate fiarta normal sa dureze 30 de minute.altfel reteta e faina.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Merita incercat! Simplu si foarte bun!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Foarte frumos arata si de ce n-ar fi buna?Deci e buna.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      da ce bine arata!!!!!si ce sanatos!salvat!Felicitari si pt prezentare!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Interesanta reteta! La vremea asta e bine de incercat.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      O salata gustoasa,sanatoasa si tare frumos prezentata...

    • violette

      violette (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      Super! Imi place mult fasolea verde.....

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      O reteta usoara si gustoasa.

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 10 martie 2010

      ce frumos e prezentata

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

15 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1/2kg fasole verde
  • -2 rosii mari
  • -1 ceapa de marime medie
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -un ardei iute
  • -cateva nusi sfaramate

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Ciprian Pj (Bucatar sef)

Ce idee buna. Am sa fac si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Vegeta de casa Vegeta de casa

Amestec de legume uscate la cuptor, la foc mic, in mai multe etape, astfel incat legumele sa nu se arda, ci doar sa se deshidrateze

2 voturi    1 comentariu
48h 20 min
Conserve si muraturi
Saratele usoare vegane Saratele usoare vegane

Intr-un bol, se amesteca toate ingredientele treptat, intai cele uscate, dupa care se adauga uleiul si apa. Devine o compozitie destul

1 vot    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Varza calita