Intr-un castron mare se amesteca fasolea boabe fiarta, racita, cu ceapa taiata fin (sau prazul), sare, seminte de in, peste care se adauga un sos facut din zeama in care a fiert fasolea, otet, ulei. Se amesteca bine, se gusta, iar apoi se adauga sos de soia, cat sa ajunga la gustul pe care il agreati.
Daca puneti mai mult din zeama in care a fiert fasolea, tocmai ati obtinut o superba supa rece, energizanta, foarte consistenta. Se poate manca cu bucati de paine uscata, crutoane, diverse tipuri de paine tip biscuit.
Salata este rapida daca ati fiert fasolea inainte, si s-a racit.
Eu fierb de obicei mai multa fasole, pe care o pastrez in frigider sau in congelator. O folosesc cand doresc, in diferite combinatii, toate rapide, gustoase si foarte sanatoase (se stie ca fasolea boabe, mai ales cea rosie, este o foarte buna sursa de proteine si de fibre)

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii