Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Salata ruseasca de sfecla rosie, cartofi,ceapa rosie și morcovi

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 sfecle rosii micute
  • 2 castraveti murati in saramura (sau cateva frunze de varza murata)
  • o ceapa rosie micuta
  • 3-4 linguri zeama de lamaie sau otet de mere (sau dupa gust)
  • 3-4 linguri ulei de masline extravirgin (sau dupa gust)
  • o lingura rasa mustar dulce
  • sare, piper, nucsoara dupa gust

Mod de preparare

Cartofii si morcovii se spala bine, morcovii se curata, si se pun la fiert impreuna cu cartofii in coaja. Sfecla se poate folosi in stare cruda data pe razatoarea mare , fiarta sau coapta. Cruda sau prin coacere sfecla isi pastreaza calitatile nutritive.

Se lasa legumele fierte sa se raceasca, dupa care se decojesc, se taie cubulete si se amesteca impreuna cu castraveciorii taiati cubulete si cu ceapa taiata foarte fin. Inainte de a adauga sfecla in salata, se stropeste cu zeama de lamaie si cu ulei de masline pentru a-si pastra culoarea. Peste salata se adauga o vinegreta combinata cu mustar,ulei, sare, piper,nucsoara si zeama de lamaie sau otet de mere ,si se lasa jumatate de ora in frigider, pentru ca sa se intrepatrunda toate aromele.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor