autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 19 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 19 octombrie 2013

Ingrediente
pentru friptura, 1 kg cotlet de porc fara grasime, 8 felii prosciutto, 50 g unt, 100 ml vin alb, 200 ml supa de carne, 2 linguri faina, salvie Kotany, 70 g capere, 1 lingura ulei de masline, sare, piper, pentru varza de Bruxelles, 700 g varza de Bruxelles, 1 ceapa, 50 g unt, 100 ml lapte, 1 lingurita amidon, nucsoara, marar verde, cimbru, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

4 voturi

Mod de preparare

Se taie cotletul felii- aproximativ 8 felii - si se bat ca pentru snitele , intre doua folii de plastic.
Pe fiecare felie de cotlet asezam cate o felie de prosciutto pe care o apasam bine cu mana sa se lipeasca de cotlet.
Pe partea cealalta a cotletului pe care o dam cu sare si piper proaspat macinat , presaram frunze de salvie uscata pe care le presam cu mana sa se lipeasca si ele bine de cotlet.
Trecem apoi cotletele prin faina , pe ambele parti , dar le scuturam de excesul de faina.
Intr-o tigaie non aderenta punem uleiul si 25 g unt la topit .Punem cotletele la prajit cu sunca in jos si le lasam sa se rumeneasca frumos 2-3 minute pe o parte si alte 2-3 minute pe partea cealalta.
Procedam la fel cu toate feliile de cotlet pina se prajesc toate si le tinem la cald.
Adaugam vinul in tigaie si-l lasam sa dea cateva clocote, apoi adaugam supa , acoperim si lasam sa fiarba pina scade putin.
Untul ramas - 25 g- il adaugam in sos si il lasam sa fiarba pina se topeste untul, apoi adaugam toate cotletele si caperele si lasam sa fiarba impreuna vreo 15 minute, pina cand sunt gata.
Preparam intre timp verzisoarele de Bruxelles, pe care le fierbem in apa cu sare vreo 15-20 de minute, dupa ce le-am spalat.
Eu am avut verzisoare proaspete fara frunze uscate, dar se poate prepera si garnitura din verzisoare congelate.
Dupa ce au fiert verzisoarele, le strecuram.Pastram o canita.
Ceapa curatata o tocam marunt apoi o sotam in untul ce l-am pus la topit intr-un vas.Cand ceapa devine ca o pasta , adaugam verzisoarele fierte, ceasca cu apa in care au fiert verzisoarele , laptele, sare, piper si nucsoara.
Lasam 20-25 de minute sa se inabuse , apoi presaram lingurita de amidom peste verzisoare, adaugam cimbrul si mararul verde si lasam sa dea 1-2 clocote. Cine doreste poate adauga si putina smantana pentru gatit.
La servire , pe farfurie, alaturi de saltimbocca punem o paleta cu verzisoare de bruxellles si cu sos.
Veti fi incantati de ce aroma desavarsita are cotletul in combinatie cu verzisoarele.
Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/01/saltimbocca-cu-capere-si-verzisoare-de.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Saltimbocca cu capere si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Spalam varza, scoatem cotorul si o lasam putin in apa rece sa se mai desareze. O scurgem cand este

2 voturi    1 comentariu
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu crusta de iaurt

Pulpe de pui cu crusta de iaurt

Se amesteca bine iaurtul cu sucul de lamaie, ghimbirul, boia,sucul de rosii, sofranul,smantana de

9 voturi    9 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ramona Goia , 21 octombrie 2013

    Interesanta combinatie ... incerc astazi

  • Fara foto

    Bradan Viorica , 20 octombrie 2013

    oau!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

    Oau, ce rasfat pe tine!!! Vreau si euuuu!!!

    • Fara foto

      Toncean Valer , 19 octombrie 2013

      Un adevarat rasfat pentru papilele gustative !

    • cotizo

      cotizo (Chef de cuisine) , 19 octombrie 2013

      Un adevarat rasfat pentru papilele gustative !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

4 voturi

Ingrediente

  • pentru friptura
  • 1 kg cotlet de porc fara grasime
  • 8 felii prosciutto
  • 50 g unt
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml supa de carne
  • 2 linguri faina
  • salvie Kotany
  • 70 g capere
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pentru varza de Bruxelles
  • 700 g varza de Bruxelles
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • nucsoara
  • marar verde
  • cimbru
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Oau, ce rasfat pe tine!!! Vreau si euuuu!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Mancare de curcan cu cartofi