autor:

Florin

» » Mancaruri cu peste

Saramura de peste

Autor: Florin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Florin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente:, , , - peste, - sare de sac, - 3,4 rosii, - ardei capia sau ardei gras, - ardei iute, - usturoi, - patrunjel, - piper,

Dificultate: Medie Timp: 1h

88 voturi

Mod de preparare

Preparare:

Se pune pestele,rosiile si ardeiul pe gratar pe un pat de sare grunjoasa, . Cand este gata se ia si se curata de sare

.se iau rosiile si ardeiul si se curata de pielite si se toaca ca pentru ciorba.

Usturoiul,morcovul,ardeiul se toaca marunt.

. Se pune apa,apoi legumele tocate.

Se lasa la fiert. Cand sunt aproape gata se pun rosiile si ardeiul si piperul dupa gust. Sare este indicat sa nu puneti deoarece exista sare destula pe peste din grill.

Cand s-a fiert totul, se ia de pe foc si se adauga pestele.Astfel se va sara si zeama. Daca mai este nevoie se adauga sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne
Saramura de peste

Saramura de peste

Pregatim pe gratar pestele si legumele: rosiile si ardeiul intregi si ceapa taiata in sferturi. Apoi

53 voturi    4 comentarii
40 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pata Alexandru Laurentiu , 03 ianuarie 2016

    pe plita poti pune pestele pe un strat de sare !

  • Fara foto

    Costica Bucur , 08 iulie 2015

    Poate pe plita ! Pe gratar nu poti pune strat gros de sare !

  • Fara foto

    Lupi (Bucatar) , 28 septembrie 2012

    Acum cativa ani am mancat saramura de stavrid preparata de gazda la care am stat in Costinesti. Ceva atata de bun, ca nici nu pot descrie.

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 02 februarie 2011

      E teribila, mi-e o poftă!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Reteta este foarte buna !

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 11 septembrie 2009

      Reteta este perfecta si prezentarea la fel, iar de gust nu mai vorbim..

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2009

      Reteta e perfecta (chiar daca eu as fi adaugat si putin cimbru), prezentarea frumoasa.Felicitari!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Imi place reteta.Felicitari!

    • sweettreasures

      sweettreasures (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      Arata foarte bine. E tare buna prezentarea la reteta!

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Super prezentarea,cred ca si gustul e la fel.Bravo!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Arata bine si cred ca este tare gustoasa...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Sincer,arata foarte bine si pot sa spun ca este o adevarata saramura de peste exact cum se face in Delta.Felicitari pentru prezentarea facuta.

    • LASZLO

      LASZLO (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      Foarte misto arata...felicitari ..adevarata!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

88 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • - peste
  • - sare de sac
  • - 3,4 rosii
  • - ardei capia sau ardei gras
  • - ardei iute
  • - usturoi
  • - patrunjel
  • - piper,

Raporteaza reteta

Retete
de Florin
Somon  la cuptor cu salata  a-la Florin

Somon la cuptor cu salata a-la Florin

Condimentati bine somonul dupa care il acoperiti cu folie alimentara si il dati la frigider pana

3 voturi    5 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste

Lupi (Bucatar)

Acum cativa ani am mancat saramura de stavrid preparata de gazda la care am stat in Costinesti. Ceva atata de bun, ca nici nu pot descrie.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Caras prajit