autor:

Vicky

» » Aluaturi si Foietaje

Saratele cu branza

Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vicky (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 martie 2009

Ingrediente
500 g faina, 150-200 ml ulei, 200-250g branza de vaca,(sau dupa gustul fiecaruia), 2 oua, un cubulet drojdie, 200 g apa calduta

Dificultate: Redusa Timp: 1h

79 voturi

Mod de preparare

Cu cat branza este mai sarata cu ata ies mai bune saratelele, dar sa nu fie nici prea exagerat de sarata caci nu stiu cat de bune or mai fi,
Drojdia se dizolva in apa cadluta,
Drojdia si restul ingrendientelor se pun la gramada intr-un castron peste faina,
Se adauga si branza si se amesteca bine,
Va rezulta o coca potrivita, care nu se lipeste deloc de maini, si trebuie sa fie putin uleioasa, nu foarte tare.
Din aluatul rezultat se iau mici bucatele din care se formeaza cate o biluta si se aseaza pe un fund uns cu ulei, intre timp ele mai cresc pana le punem in forma,nu trebuie sa stea neaparat in caldura eu cand fac stau cu usa de la balcon deschisa mare,
Se ia cate o biluta si se pune in mijlocul formei incinse. Trebuie sa avem grija ca se fac foarte repede
Asa arata saratelele mele, sunt ffff bune, sunt crocante, si merg foarte bine la serviciu caci parca iti vine sa tot rontai ceva, astea sunt perfecte, eu cand fac saratele in ziua respectiva nu-mi mai iau nimic de mancare mananc doar saratele, sunt super si iti tin bine de foame.
Daca ti-a placut reteta noastra "Saratele cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

Saratele cu cascaval, branza cheddar si chimen

In laptele caldut dizolvam zaharul, dupa care adaugam drojdia si o lasam 5-7 minute pana se lichefiaza.

20 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive cu brinza
Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Aluat fraged, foietaj (pentru Saratele, Branzoici, Placinte etc.) cu branza Philadelphia

Ingredientele se amesteca si aluatul obtinut se pune la frigider timp de 20 minute. Se intinde

26 voturi    4 comentarii
30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 25 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Katy , 01 iulie 2017

    Vreau sa cumpar presa .

  • Fara foto

    Madalina , 22 decembrie 2016

    Buna seara! O intrebare va rog: cum s-au numit aceste saratele inainte? Stiu sigur ca s-au numit altfel. Sper sa nu fie doar un regionalism (locuiesc in Iasi). Va multumesc anticipat!

  • Fara foto

    Valentin Emmy Dionisie , 03 februarie 2015

    OK DA SA ŞTI CA NU-TI DAU MAI MULT DE 50 LEI PE PRESA SARATELE NUCI FAGURE,SI PUNE O POZA CU PRESA :)

    • Fara foto

      Maria Otilia Dinu , 13 ianuarie 2015

      Am la vanzare presa de saratele, nuci sau fagure, Va astept cu drag!

    • Fara foto

      Lenuta Dragut , 11 iulie 2014

      am pregatit dar cu presa de imprumutat si persoana nu mai este linga mine, de unde cumpar presa? nu ma trimiteti in Germania

    • Fara foto

      P , 17 mai 2014

      Si in tarisoara noastra, unde se gasesc presele???

    • Fara foto

      Malviene Hotea , 28 septembrie 2013

      OK DA SA ŞTI CA NU-TI DAU MAI MULT DE 50 LEI PE PRESA SARATELE NUCI FAGURE,SI PUNE O POZA CU PRESA :)

    • Fara foto

      Anne Mueller , 28 septembrie 2013

      presa de saratele se gaseste la Bauer-Versand, daca locuiesti in Germania

    • Fara foto

      aurelia , 05 septembrie 2013

      de foarte mult timp am cautat aceasta reteta,imi era dor de ele

    • Fara foto

      Dana (Bucatar) , 07 ianuarie 2013

      De unde as putea sa fac rost de presa?

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2012

      Sunt extraordinare si merg bine nu numai la servici ci si acasa cu bere.Eu sunt nebun dupa ele,te fac sa rontai intr-una sau cum se spune"una trage alta"

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

      Ce frumoase sunt!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 30 decembrie 2011

      Tare bune trebuie sa fie.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Bune si frumoase!

    • Fara foto

      Tetea , 27 martie 2010

      Sint super daca le pui si putin chimen

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      eu pun cascaval in loc de branza si sunt super o sa incerc si cu branza

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Reteta e super ?

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 21 iulie 2009

      Saptamana trecuta am facut, si am avut pe drum ca am fost in concediu, foarte bune.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Iar am ajuns la saratele si mi-e o pofta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Excelenta reteta,chiar daca mie imi plac cu chimen....Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Mmmm, preferatele mele.Eu pun in aceasta compozitie si chimen si mi se par foarte gustoase.Nu am mai facut de multa vreme.Mi-ai facut pofta!

    • Vicky

      Vicky (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Asa este au aparut prea multe si nu mai face toata lumea, eu sunt topita dupa preparatele facute acasa de mine, nu spun ca nu mananc si cumparat dar mai mult facut de mine.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

      Tare bine arata!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 iunie 2009

      Ce frumoase sunt, pe vremuri si eu faceam, dar la casa la mama, ne placeau tare mult, acum de cand au aparut covrigeii si biscuitii nu mai fac.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2009

      Mmmmmm, ce as manca!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

79 voturi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 150-200 ml ulei
  • 200-250g branza de vaca,(sau dupa gustul fiecaruia)
  • 2 oua
  • un cubulet drojdie
  • 200 g apa calduta

Raporteaza reteta

Retete
de Vicky
Chiftelute de post

Chiftelute de post

Cartofi se dau pe razatoarea mare,ceapa se toaca marunt,usturoiul se piseaza,ciupercile se toaca

51 voturi    7 comentarii
1h
Retete vegetariene
Carne marinata in vin

Carne marinata in vin

Mi-am taiat carnea felii, si am pregatit condimentele, Usturoiul si ienibahar-ul le-am pisat si

21 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Daca vi se pare ca are miros se pune cateva ore, chiar o zi, in putina apa cu cateva linguri de otet.

120 voturi    19 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

Katy

Vreau sa cumpar presa .

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele din aluat de pizza Pogacele din aluat de pizza

Punem faina cu sare si unt/margarina in bol si amestecam bine, o sa fie ca firimituri, apoi adaugati laptele si amestecati bine. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
10 min
Aluaturi si Foietaje
Painicele din faina integrala