Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Saratele din aluat de foietaj cu sos de rosii picant

Ingrediente

  • 1 pachet de aluat de foietaj sau frantuzesc
  • sos picant de rosii
  • 100 gr de parmezan ras

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade

Se face un sos de rosii din 400 gr de rosii taiate marunt din conserva sau proaspete-se pune o lingura de ulei de masline se incalzeste bine se pune un catel de usturoi zdrobit si mirodenii ca bazilic uscat,oregano -se prajesc usor se adauga rosiile si se fierb cateva minute pana sosul se ingroase-se poate adauga si putin bulion.

Se lasa ca sosul sa se racoreasca.

Se intinde o foaie din aluat se taie fasii subtiri se ung cu sos si putina branza si se sucesc ca un fus astfel umplutura se mentine pe fasie.

Se pun pe o tava cu hartie de copt si se ung cu putin ou diluat cu putina apa si se coc 20-25 de minute pana sant aurii.

Sant foarte gustoase ca aperitif si daca raman se mentin intr-o cutie la rece la frigider.

Se pot face cantitati mai mari si in loc de coacere punetile cu hartia de copt la congelator pana ingheata bine.Se pot mentine intr-o cutie care se inchide bine pana dorim sa le coacem . Se pot mentine o luna in congelator.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi