autor:

Sidy

» » Borsuri si Ciorbe

Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iulie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iulie 2016

Ingrediente
Sărbuşca este o ciorbă care se face prin zona Moldovei, în care apa este înlocuită cu jintuiala (zăr de brânză de oaie)., 5-6 cartofi, 2 morcovi, 1 ceapa, 1/2 arei gras rosu, 2 galbenusuri, 300 ml smantana, 2 l jintuiala, leustean verde, patrunjel verde, 2 linguri ulei aromatizat

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete.

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu.

Ceapa o curatam, o spalam si apoi o tocam marunt.

Intr-o oala mare punem la incalzit uleiul, apoi calim putin ceapa, morcovul si ardeiul, pina se inmoaie si lasa o culoare frumoasa, portocalie.

Separat punem la fiert jintuiala, dar trebuie sa avem grija pentru ca ea se va umfla, cand fierbe.

Adaugam apa doar atat cat sa poata fierbe legumele, apoi adaugam cartofii si asezonam.

Intr-un bol amestecam cele doua galbenusuri cu o parte din smantana, apoi adaugam toata smantana si 1-2 polonice de ciorba, omogenizam, dupa care rasturnam compozitia in ciorba, amestecam si adaugam si jintuiala fiarta.

Adaugam si leusteanul verde si lasam sa dea cateva clocote.Asezonam daca este cazul.

Presaram deasupra patrunjel verde tocat si putem servi minunatia de ciorba satioasa, alaturi de un ardei iute.

Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarbusca - ciorba moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de pui

Bors de pui

Se pune carnea in apa rece la fiert si cand face spuma luam spuma cu o paleta. O mai lasam sa fiarba

20 voturi    11 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Bors de perisoare, din carne tocata de curcan

Bors de perisoare, din carne tocata de curcan

Curatam zarzavatul,il spalam,il taiem si apoi il punem in oala la fiert.Eu fac ciorba intr-o oala

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 05 august 2016

    JINTUIÁLĂ, jintuieli, s. f. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 05 august 2016

    Lara JINTUIÁLĂ, jintuieli, s. f. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

  • Fara foto

    Lara , 06 iulie 2016

    ce este jintuiala?

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • Sărbuşca este o ciorbă care se face prin zona Moldovei
  • în care apa este înlocuită cu jintuiala (zăr de brânză de oaie).
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 arei gras rosu
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • 2 l jintuiala
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei aromatizat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Lara JINTUIÁLĂ, jintuieli, s. f. Jintuire. ♦ (Concr.) Zer gras stors din caș; zer rămas de la urdă

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

24 voturi    2 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

6 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba taraneasca de porc cu zeama de varza