Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Sarbusca - ciorba moldoveneasca

Ingrediente

  • Sărbuşca este o ciorbă care se face prin zona Moldovei, în care apa este înlocuită cu jintuiala (zăr de brânză de oaie).
  • 5-6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 arei gras rosu
  • 2 galbenusuri
  • 300 ml smantana
  • 2 l jintuiala
  • leustean verde
  • patrunjel verde
  • 2 linguri ulei aromatizat

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii spalam , apoi ii taiem cubulete.

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete, la fel si ardeiul gras rosu.

Ceapa o curatam, o spalam si apoi o tocam marunt.

Intr-o oala mare punem la incalzit uleiul, apoi calim putin ceapa, morcovul si ardeiul, pina se inmoaie si lasa o culoare frumoasa, portocalie.

Separat punem la fiert jintuiala, dar trebuie sa avem grija pentru ca ea se va umfla, cand fierbe.

Adaugam apa doar atat cat sa poata fierbe legumele, apoi adaugam cartofii si asezonam.

Intr-un bol amestecam cele doua galbenusuri cu o parte din smantana, apoi adaugam toata smantana si 1-2 polonice de ciorba, omogenizam, dupa care rasturnam compozitia in ciorba, amestecam si adaugam si jintuiala fiarta.

Adaugam si leusteanul verde si lasam sa dea cateva clocote.Asezonam daca este cazul.

Presaram deasupra patrunjel verde tocat si putem servi minunatia de ciorba satioasa, alaturi de un ardei iute.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise