autor:

Alexandrina

» » Torturi

Sarlota cu zmeura si ciocolata

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
600 ml lapte,, 1 baton vanilie (eu am folosit esenta),, 6 galbenusuri,, 175 g zahar,, 200 g ciocolata amaruie,, 10 g gelatina,, 250 g zmeura,, 200 ml frisca,, 25 piscoturi, 2 linguri lichior de zmeura (in cazul meu, de coarne)., Optional: 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.
Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.

Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.

Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.
Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.
Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de coarne. Daca stau sa ma gandesc un pic nu retin sa fi pus in siropul meu si zahar... Am uitat.

Am turnat sarlota peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.
Am ornat cu frisca, zmeura, ciocolata rasa si frunzulite de menta.

*Reteta am gasit-o intr-o carticica practica*
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Biscotino

Tort Biscotino

Deschidem cutia de compot si turnam siropul intr-un vas. Peste sirop adaugam stafidele si le lasam

0 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
Tort de brânză

Tort de brânză

Cuptorul se preincălzeşte la cca.170 grade. O formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 600 ml lapte,
  • 1 baton vanilie (eu am folosit esenta),
  • 6 galbenusuri,
  • 175 g zahar,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 10 g gelatina,
  • 250 g zmeura,
  • 200 ml frisca,
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura (in cazul meu
  • de coarne).
  • Optional: 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort delicios