autor:

Alexandrina

» » Torturi

Sarlota cu zmeura si ciocolata

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
600 ml lapte,, 1 baton vanilie (eu am folosit esenta),, 6 galbenusuri,, 175 g zahar,, 200 g ciocolata amaruie,, 10 g gelatina,, 250 g zmeura,, 200 ml frisca,, 25 piscoturi, 2 linguri lichior de zmeura (in cazul meu, de coarne)., Optional: 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs.
Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe foc. Eu am pus in compozitie si jumatate de plic de praf de budinca. Am amestecat din cand in cand compozitia si am lasat-o pe foc pana s-a ingrosat.

Intre timp am pus gelatina la hidratat in apa rece, cca 100 ml.

Cand compozitia cu ou s-a ingrosat am oprit focul. In crema calda am adaugat vanilia, ciocolata (am pastrat doar putina, pentru decor) si gelatina, amestecand usor, pentru incorporare.
Dupa ce s-a mai racit crema am incorporat 3/4 din cantitatea de zmeura.
Am avut grija sa-mi pregatesc si forma, tapetata cu piscoturi; piscoturile le-am trecut rapid printr-un sirop facut din laptele si zaharul ramase (100 ml, respectiv 25 g) si lichiorul de coarne. Daca stau sa ma gandesc un pic nu retin sa fi pus in siropul meu si zahar... Am uitat.

Am turnat sarlota peste piscoturi si am introdus-o in frigider, pana a doua zi.
Am ornat cu frisca, zmeura, ciocolata rasa si frunzulite de menta.

*Reteta am gasit-o intr-o carticica practica*
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 600 ml lapte,
  • 1 baton vanilie (eu am folosit esenta),
  • 6 galbenusuri,
  • 175 g zahar,
  • 200 g ciocolata amaruie,
  • 10 g gelatina,
  • 250 g zmeura,
  • 200 ml frisca,
  • 25 piscoturi
  • 2 linguri lichior de zmeura (in cazul meu
  • de coarne).
  • Optional: 1/2 plic praf de budinca cu gust de ciocolata neagra.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

55 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste
Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Amandina