Pt crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc,se adauga ciocolata,se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.
Separat se bate frisca.Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.
Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pregateste o forma rotunda(un castron,in cazul meu),tapetata cu folie si se imbraca peretii formei cu piscoturi date prin cafea.
In mijloc se toarna crema si se pune restul de piscoturi (daca au mai ramas).
Se da la rece 2-3 ore,dupa care se rastoarna pe o farfurie.
Deasupra se rade ciocolata si se orneaza cu restul de frisca dupa preferinta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii