autor:

cheche

» » Torturi

Sarlota

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 martie 2010

Ingrediente
300g ciocolata, aprox.20piscoturi, 250ml lapte, 200g zahar, 1ou, 5oo ml frisca, o esenta de rom, un pliculet geltina, 200 ml cafea

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

17 voturi

Mod de preparare

Pt crema se amesteca oul cu zaharul pana devine o crema spumoasa.Se adauga laptele treptat si se fierbe la foc mic amestecand mereu.Cand incepe sa clocoteasca,se ia de pe foc,se adauga ciocolata,se amesteca pana se topeste si se lasa sa se raceasca.
Separat se bate frisca.Se pastreaza putin pt decor si restul se amesteca cu crema de ciocolata racita.
Se adauga o esenta de rom si se pune gelatina,preparata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se pregateste o forma rotunda(un castron,in cazul meu),tapetata cu folie si se imbraca peretii formei cu piscoturi date prin cafea.
In mijloc se toarna crema si se pune restul de piscoturi (daca au mai ramas).
Se da la rece 2-3 ore,dupa care se rastoarna pe o farfurie.
Deasupra se rade ciocolata si se orneaza cu restul de frisca dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarlota" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Sarlota de portocale fara coacere

Sarlota de portocale fara coacere

Pentru început se rade coaja de la o portocală și se pune deoparte. Se decojesc cu grijă

11 voturi    0 comentarii
1h
Torturi
SARLOTA DE PEPENE VERDE

SARLOTA DE PEPENE VERDE

1. Se pune frisca 10 minute in congelator. 2. Se curata pepenele verde de coaja si seminte, se taie

4 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 14 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Liliana Schwartzberg , 26 martie 2015

    am gresito cu gelatina, dar totusi prajitura e recomandata !

  • Fara foto

    Mirabela Oancea , 26 martie 2015

    din cauza gelatinei, trebuie sa se faca exact ca la tortul diplomat, gelatina granulata e cea mai buna, banuiesc ca a fost foarte gustos

  • Fara foto

    Norica Nemes , 25 martie 2015

    Suna bine , am sa o incerc .

    • Fara foto

      Norica Nemes , 25 martie 2015

      Suna bine , am sa o incerc .

    • Fara foto

      Liliana Schwartzberg , 03 martie 2015

      buna, dar nu mi sa intarit chiar dupa o noapte in frigider:(

    • Fara foto

      Sabina Tanasa , 21 ianuarie 2015

      Foarte tare....

    • Fara foto

      Mariana Unguru , 21 ianuarie 2015

      interesanta reteta ,am sa o incercsi eu ,multumesc.....

    • Fara foto

      Elena Dinu , 12 decembrie 2013

      Interesanta reteta...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Arata super !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 iulie 2010

      Delicios si elegant!***** Am salvat reteta.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

      Arata foarte frumos!

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte bine realizat si o prezentare extraordinara!

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 17 martie 2010

      O nebunie! Arata bestial! Trebuie sa-ti "fur" reteta.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 16 martie 2010

      Arata ca o coroana regeasca si imi lasa gura apa dupa prajiturica ta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

17 voturi

Ingrediente

  • 300g ciocolata
  • aprox.20piscoturi
  • 250ml lapte
  • 200g zahar
  • 1ou
  • 5oo ml frisca
  • o esenta de rom
  • un pliculet geltina
  • 200 ml cafea

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort classic