Ingrediente
600 g carne porc tocata, 150-200 g costita afumata, 150 g sorici, 3 cepe, 2-3 linguri de marar tocat, 4 linguri orez, pasta de tomate sau suc de rosii, 3-4 rosii, sare,piper,condimente(cimbru,tarhon), piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc, crenguta cimbru, 1-2 buc varza murata
Dificultate: Redusa | Timp: 3h
76 voturi
Mod de preparare
pentru a deveni mai pufoasa compozitia.
Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.
Frunzele ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,costita,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc,felii de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie) si o cana cu apa fiarta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta.
Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…
Caletca Ioanlivioara , 05 ianuarie 2014
bune
valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013
multumesc...
Dabo Yin , 04 decembrie 2013
foarte bun
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013
Va multumesc mult pt aprecieript sfaturi si pt retetele voastre...
Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013
19 Oct.2013 - O mica rectificare la reteta pe care am postat-o mai jos :NU PUN MARAR VERDE IN COMPOZITIE !! Pun marar la chiftelute, la sos de marar, la ardei umpluti , dar la sarmalute NU !
Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013
19 Oct.2013 - Reteta este asemanatoare cu cea -pe care o stiu eu,dar in compozitie eu pun si un carnat afumat cu adevarat - nu numai colorat ca in magazine- si o ligurita de ienibahar macinat. Ii da un gust deosebit. Nu am oala de lut dar le fac la oala sub presiune, le fierb mai bine de o ora. Apoi le pun in tava si apoi in cuptor.Varza si soriciul afumat de la slaninuta sau ciolan le pun la fundul oalei impreuna cu o ceapa taiata, piper,o floare de marar uscat, cimbru, foi de dafin si piper macinat.. O zi buna !
Ygi Luigi , 18 octombrie 2013
delicios
valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013
Va multumesc ...
COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013
Gustoase,rau,imi plac sarmalele!
Ramona Costel , 22 august 2013
un deliciu si mie imi plac foarte mult sarmalele.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Multumesc mult...
Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010
Acelasi comentariu ca la sarmalele cu varza proaspata !!!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010
Multumesc...
vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010
Arata ft bine,
valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
Multumesc...
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
Apetisante