autor:

valentina ionita

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
600 g carne porc tocata, 150-200 g costita afumata, 150 g sorici, 3 cepe, 2-3 linguri de marar tocat, 4 linguri orez, pasta de tomate sau suc de rosii, 3-4 rosii, sare,, piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc, crenguta cimbru, 1-2 buc varza murata

Dificultate: Redusa Timp: 3h

59 voturi

Mod de preparare

Foile de varza se spala,se taie cotoarele si daca varza este prea acra sau prea sarata se mai tin foile in apa cca 20-30 de minute. Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza. Carnea se amesteca cu condimente,sare,piper,marar ,ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.Se toarna putin ulei si putina apa minerala
pentru a deveni mai pufoasa compozitia.
Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.
Frunzele ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,costita,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc,felii de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie) si o cana cu apa fiarta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta.
Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficatei de pasare cu mamaliguta

Ficateii se curata sa nu aiba fiere care poate sa amareasca mancarea, se spala, se lasa la scurs.

3 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

Copanele de pui cu bacon si piure de cartofi

Prima data pregatim sosul prin cu care o sa ungem copanelele.Intr-un castron punem 3 linguri de ulei,un

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Puiu Done , 29 decembrie 2015

    bune rau

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2014

    va multumesc mult...

  • Fara foto

    Caletca Ioanlivioara , 05 ianuarie 2014

    bune

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 decembrie 2013

      multumesc...

    • Fara foto

      Dabo Yin , 04 decembrie 2013

      foarte bun

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2013

      Va multumesc mult pt aprecieript sfaturi si pt retetele voastre...

    • Fara foto

      Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013

      19 Oct.2013 - O mica rectificare la reteta pe care am postat-o mai jos :NU PUN MARAR VERDE IN COMPOZITIE !! Pun marar la chiftelute, la sos de marar, la ardei umpluti , dar la sarmalute NU !

    • Fara foto

      Rozalia Iriza , 19 octombrie 2013

      19 Oct.2013 - Reteta este asemanatoare cu cea -pe care o stiu eu,dar in compozitie eu pun si un carnat afumat cu adevarat - nu numai colorat ca in magazine- si o ligurita de ienibahar macinat. Ii da un gust deosebit. Nu am oala de lut dar le fac la oala sub presiune, le fierb mai bine de o ora. Apoi le pun in tava si apoi in cuptor.Varza si soriciul afumat de la slaninuta sau ciolan le pun la fundul oalei impreuna cu o ceapa taiata, piper,o floare de marar uscat, cimbru, foi de dafin si piper macinat.. O zi buna !

    • Fara foto

      Ygi Luigi , 18 octombrie 2013

      delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

      Va multumesc ...

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

      Gustoase,rau,imi plac sarmalele!

    • Fara foto

      Ramona Costel , 22 august 2013

      un deliciu si mie imi plac foarte mult sarmalele.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Multumesc mult...

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Acelasi comentariu ca la sarmalele cu varza proaspata !!!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2010

      Arata ft bine,

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Apetisante

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

59 voturi

Ingrediente

  • 600 g carne porc tocata
  • 150-200 g costita afumata
  • 150 g sorici
  • 3 cepe
  • 2-3 linguri de marar tocat
  • 4 linguri orez
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 3-4 rosii
  • sare,
  • piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc, crenguta cimbru
  • 1-2 buc varza murata

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

va multumesc mult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Ficatei de pui cu ardei copt prajit la tigaie