Sarmalele sunt nelipsite pe masa de sarbatori, iar daca le fierbeti in dovleac va veti bucura de ceva nou, surprinzator si deosebit. Merita sa incercati.
Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.
Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele. Scobiti dovleacul de miez, lasati doar 1 cm de coaja (miezul il puteti folosi la o placinta cu ludaie sau la o mancarica delicioasa) umpleti-l cu sarmalute, asezati-l in mijlocul unui vas termorezistent (sau o cratita mai mare) , iar de jur imprejur asezati radial celelalte sarmale, pana le terminati. Taiati carnatii felii mai grosute si asezati-le pe marginea vasului si peste sarmalele din dovleac.
Decorati radial cu fasii de ardei gras (gogosar), turnati bulionul si apa pana acopera sarmalutele, presarati cu cimbru, adaugati foile de dafin si verdeata, apoi dati vasul cuptor, la foc potrivit, cam 90 minute. Aveti grija sa nu scada prea mult zeama, eventual completati cu putina zeama de varza si mai lasati vreo 20 minute pana se rumenesc frumos.
Scoateti pe un platou dovleacul umplut cu sarmalute si asezati langa el mai multe sarmale, felii de carnati, varza. Decorati cu verdeata.
Pe farfurii puneti cate 2-3 sarmale, garnisiti cu fasii de ardei gras (gogosar) si verdeata. Cine doreste, smantana si mamaliguta.
Pofta buna si sarbatori fericite.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii