autor:

valentina ionita

» » Mancaruri cu carne

Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2010

Ingrediente
300 g carne porc tocata, 300 g carne de vitel tocata, 200 g sorici, 3 cepe, 3-4 linguri de marar tocat, 4-5 linguri orez, pasta de tomate sau suc de rosii, 4-5 rosii, sare,, piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc, crenguta cimbru, bors, 1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate)

Dificultate: Redusa Timp: 2h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Varza dulce se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare).
Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza.
Eu am scos foile de varza de la congelator,le-am lasat la dezghetat,dupa care am trecut la formarea sarmalelor
Carnea se amesteca cu condimente, sare, piper, marar , ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.Se toarna putin ulei si putina apa minerala
pentru a deveni mai pufoasa compozitia.
Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.
Foile ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc,felii de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie), putina apa fiarta si bors in functie de gust si preferinta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta si bors.
Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Snitel din piept de pui la cuptor

Snitel din piept de pui la cuptor

Feliile de pui se bat cu ciocanul de carne , se condimenteaza apoi se ung cu ulei . Se lasa 10 minute

6 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Degetele de pui

Degetele de pui

Am taiat puiul fasiute si l-am "marinat" in niste condimente si delikat.Intr-un castron am batut

2 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    mi s-a facut iar pofta de o sarmaluta...

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2013

    Sarmale,saramale!bune,bune,bune!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

    Multumesc mult ..

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Valy arata nemaipomenit de bine sarmalele tale !Si facute la vas roman sunt o minunatie....

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Multumesc pentru sfat si pentru aprecieri...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Waw ce bine arata!!! Le si vad in fata cu smantana si mamaliguta. Imi lasa gura apa. Eu rulez soricii si-i asez (ca un sul) in mijlocul vasuluica un horn.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 300 g carne porc tocata
  • 300 g carne de vitel tocata
  • 200 g sorici
  • 3 cepe
  • 3-4 linguri de marar tocat
  • 4-5 linguri orez
  • pasta de tomate sau suc de rosii
  • 4-5 rosii
  • sare,
  • piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc, crenguta cimbru
  • bors
  • 1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate)

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

mi s-a facut iar pofta de o sarmaluta...

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor