autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o ceasca crupe de porumb, 2-3 cepe, untura pentru prajit, 2-3 linguri jumari, sare, piper, varza dulce sau acra, sorici afumat, bors, bulion, boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt ceapa si se pune sa se rumeneasca cu o lingura buna de untura. Se adauga 2-3 linguri de jumari ramase de la topitul unturei sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele, dupa ce au fost bine spalate si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau deoparte, sa se racocoreasca putin. Se pune sare si piper. Se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se aseaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri cateva sorice afumate si fierte. Se toarna apa, sau bors, cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, vreo doua ore. Sunt mai gustoase incalzite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tandori chicken si curry cu legume

Tandori chicken si curry cu legume

Tandori chicken: Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Lipie cu ciuperci, porumb si cas

Lipie cu ciuperci, porumb si cas

Salamul taiat cubulete mici, se pune intro tigaie si se prajeste in putin unt timp de 3 minute. Se

10 voturi    1 comentariu
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Markalos Markos , 14 ianuarie 2014

    O rețetă pe care nu prea mulți o agrează.Poftă bună.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

  • Fara foto

    Di.MoDi (Maestru bucatar) , 16 ianuarie 2010

    Pe la noi li se spune samale cu păsat, iar în umplutură se mai adaugă o bucată de Kaiser sau costiţă afumată, tăiată bucăţele. În unele zone, costiţa afumată nu se amestecă în umplutură ci se pune în mijlocul fiecărei sarmale, o bucaţă mai mărişoară. Ca să fie dietetice, umplutura nu se prăjeşte, ci se fierb toate ingredientele (inclusiv ceapa tăiată mărunt) cu puţină apă, iar când sunt fierte se lasa să scadă apa. Pentru cei ce nu agrează borşul, înnăcrirea se face cu suc sau pastă de roşii, care le dă şi o culoare frumoasă. În timpul postului, Kaiser-ul şi jumările, se înlocuiesc eventual cu ciuperci , untura cu ulei iar la umplutură se adaugă 1/2 morcov ras, 1 ardei tăiat mărunt. Un mic secret: câteva linguri de varză tocată mărunt, adăugate la orice compoziţie de sarmale, le face mai afânate :)

Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • o ceasca crupe de porumb
  • 2-3 cepe
  • untura pentru prajit
  • 2-3 linguri jumari
  • sare
  • piper
  • varza dulce sau acra
  • sorici afumat
  • bors
  • bulion
  • boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

106 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

62 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Pituca cu varza