autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o ceasca crupe de porumb, 2-3 cepe, untura pentru prajit, 2-3 linguri jumari, sare, piper, varza dulce sau acra, sorici afumat, bors, bulion, boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt ceapa si se pune sa se rumeneasca cu o lingura buna de untura. Se adauga 2-3 linguri de jumari ramase de la topitul unturei sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele, dupa ce au fost bine spalate si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau deoparte, sa se racocoreasca putin. Se pune sare si piper. Se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se aseaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri cateva sorice afumate si fierte. Se toarna apa, sau bors, cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, vreo doua ore. Sunt mai gustoase incalzite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete - evantai

Vinete - evantai

Atunci cand ai la dispozitie o gradina ca a parintilor mei, mancarurile cu legume devin preferatele

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Markalos Markos , 14 ianuarie 2014

    O rețetă pe care nu prea mulți o agrează.Poftă bună.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

  • Fara foto

    Di.MoDi (Maestru bucatar) , 16 ianuarie 2010

    Pe la noi li se spune samale cu păsat, iar în umplutură se mai adaugă o bucată de Kaiser sau costiţă afumată, tăiată bucăţele. În unele zone, costiţa afumată nu se amestecă în umplutură ci se pune în mijlocul fiecărei sarmale, o bucaţă mai mărişoară. Ca să fie dietetice, umplutura nu se prăjeşte, ci se fierb toate ingredientele (inclusiv ceapa tăiată mărunt) cu puţină apă, iar când sunt fierte se lasa să scadă apa. Pentru cei ce nu agrează borşul, înnăcrirea se face cu suc sau pastă de roşii, care le dă şi o culoare frumoasă. În timpul postului, Kaiser-ul şi jumările, se înlocuiesc eventual cu ciuperci , untura cu ulei iar la umplutură se adaugă 1/2 morcov ras, 1 ardei tăiat mărunt. Un mic secret: câteva linguri de varză tocată mărunt, adăugate la orice compoziţie de sarmale, le face mai afânate :)

Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • o ceasca crupe de porumb
  • 2-3 cepe
  • untura pentru prajit
  • 2-3 linguri jumari
  • sare
  • piper
  • varza dulce sau acra
  • sorici afumat
  • bors
  • bulion
  • boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Omleta cu smantana si cascaval