autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o ceasca crupe de porumb, 2-3 cepe, untura pentru prajit, 2-3 linguri jumari, sare, piper, varza dulce sau acra, sorici afumat, bors, bulion, boia de ardei

Dificultate: Redusa Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

Sarmalele se pot face cu varza acra sau varza dulce. Aceasta se opareste mai inainte cu bors. Pentru 6 persoane, ajunge o ceasca de crupe. Acestea cresc mult la fiert. Se taie marunt ceapa si se pune sa se rumeneasca cu o lingura buna de untura. Se adauga 2-3 linguri de jumari ramase de la topitul unturei sau o bucata de slanina afumata taiata marunt. Se pun crupele, dupa ce au fost bine spalate si se sting cu o ceasca de apa. Se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Cand au inceput sa se umfle, se dau deoparte, sa se racocoreasca putin. Se pune sare si piper. Se pregateste varza ca pentru sarmalele obisnuite. Sarmalele de crupe se fac mari cam cat oul de gaina. Varza care a ramas se taie ca fideaua, se aseaza pe fundul cratitei, se pun sarmalele, iar printre randuri cateva sorice afumate si fierte. Se toarna apa, sau bors, cand sarmalele sunt facute cu varza dulce. Se poate adauga si putin bulion sau boia de ardei. Se lasa sa fiarba la cuptor, inabusit, vreo doua ore. Sunt mai gustoase incalzite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu crupe de porumb (porumb macinat)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta cu legumele toamnei

Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • Markalos Markos , 14 ianuarie 2014

    O rețetă pe care nu prea mulți o agrează.Poftă bună.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 septembrie 2010

    Super !

  • Di.MoDi (Maestru bucatar) , 16 ianuarie 2010

    Pe la noi li se spune samale cu păsat, iar în umplutură se mai adaugă o bucată de Kaiser sau costiţă afumată, tăiată bucăţele. În unele zone, costiţa afumată nu se amestecă în umplutură ci se pune în mijlocul fiecărei sarmale, o bucaţă mai mărişoară. Ca să fie dietetice, umplutura nu se prăjeşte, ci se fierb toate ingredientele (inclusiv ceapa tăiată mărunt) cu puţină apă, iar când sunt fierte se lasa să scadă apa. Pentru cei ce nu agrează borşul, înnăcrirea se face cu suc sau pastă de roşii, care le dă şi o culoare frumoasă. În timpul postului, Kaiser-ul şi jumările, se înlocuiesc eventual cu ciuperci , untura cu ulei iar la umplutură se adaugă 1/2 morcov ras, 1 ardei tăiat mărunt. Un mic secret: câteva linguri de varză tocată mărunt, adăugate la orice compoziţie de sarmale, le face mai afânate :)

Dificultate

Redusa

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • o ceasca crupe de porumb
  • 2-3 cepe
  • untura pentru prajit
  • 2-3 linguri jumari
  • sare
  • piper
  • varza dulce sau acra
  • sorici afumat
  • bors
  • bulion
  • boia de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

110 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ghiveci cu legume si orez Ghiveci cu legume si orez

Taiem dovlecelul cartoful si vanata cubulete, ardeii patratele, ciupercile felii, morcovii rondele iar ceapa julienne. Intr-o oala mare

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb. Mancare daneza, cu carne de pui si legume, in sos alb.

Dupa ce se spala bine carnea de pui, se va cali în uleiul de masline pâna îsi schimba culoarea, apoi se adauga ceapa

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Parjoale din boabe de soia