autor:

gicuta

» » Retete de post

Sarmale de post cu soia

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 martie 2015

Ingrediente
Ingrediente:, varza murata, 2 pungi soia felii, 4 cepe mari, 1 morcov, 1 cana de orez, 1 cana cu vin alb, bulion sau suc de rosii., vegeta, cimbru, piper, boia, frunze de dafin., ulei, apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

17 voturi

Mod de preparare

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .



Intr-o cratita se pun cca 50 ml ulei .Cand se incinge, adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.



Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper , cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Se presara si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin , ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga din cand in cand apa.



Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de post cu soia" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Se spala vanata si se taie in cubulete,se sareaza si se lasa timp de o ora la scurs.Dupa ce au lasat

9 voturi    13 comentarii
40 min
Retete de post
Coronite cu scortisoara

Coronite cu scortisoara

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt

9 voturi    4 comentarii
2h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Josef leib , 11 ianuarie 2018

    Mi-a plăcut foarte mult.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

17 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • varza murata
  • 2 pungi soia felii
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 1 cana cu vin alb
  • bulion sau suc de rosii.
  • vegeta
  • cimbru
  • piper
  • boia
  • frunze de dafin.
  • ulei
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar,

27 voturi    8 comentarii
3h
Retete de post
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Fara foto

Josef leib

Mi-a plăcut foarte mult.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Prajitura cu mere si gris (de post) Prajitura cu mere si gris (de post)

Este o reteta usor de preparat, rapida si delicioasa. Prajitura o putem numi si "Gustul copilariei", pentru ca ne bucuram

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Mancarica de ghebe