Sarmale de post cu soia

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Sarmale de post cu soia

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • varza murata
  • 2 pungi soia felii
  • 4 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 cana de orez
  • 1 cana cu vin alb
  • bulion sau suc de rosii.
  • vegeta, cimbru, piper, boia, frunze de dafin.
  • ulei
  • apa

Mod de preparare

Mai intai se spala varza si daca este prea sarata se tine 2-3 ore in apa rece . Feliile de soia se fierb 15 minute in apa in care am adaugat piper si vegeta. Cand s-au fiert se scot intr-o strecuratoare ,se preseaza sa iasa toata apa si cand se racesc se trec prin masina de tocat. Ceapa se taie cubulete iar morcovul se da pe razatoarea mica .

Intr-o cratita se pun cca 50 ml ulei .Cand se incinge, adaugam ceapa pe care o lasam cateva minute sa se inmoaie pana adaugam morcovul. Dupa 5 minute se pune orezul care a fost spalat in apa rece si se calesc impreuna.

Se adauga o cana cu apa, vegeta, piper , cimbru si boia. Cand apa scade ,se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp pregatim frunzele de varza. Peste soia data prin masina de tocat se pune compozitia de orez si se amesteca bine. Daca mai este nevoie mai adaugam condimente. Se ruleaza sarmalele si se pun intr-o cratita pe fundul careia am pus varza tocata si frunze de dafin. Se presara si printre sarmale condimente, deasupra punem frunze de varza , se adauga o cana cu vin , ulei ,si completam cu apa cat sa acopere sarmalele. Se introduc direct in cuptor la foc mic, cca 4 ore. Se mai adauga din cand in cand apa.

Cu o jumatate de ora inainte sa oprim focul se adauga bulion sau suc de rosii, dupa preferinta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise