Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Varza rosie se curata, apoi se scot cca. 12 bucati de frunze.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie
Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Ingrediente

  • Varză roșie 1 bucată medie,
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Orez basmati cca. 100g,
  • Ou 1 bucată,
  • Borș 500 g,
  • Semințe chimen 1 linguriță.
  • Pentru sos:
  • Pastă de roșii cca. 200 g,
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură,
  • Coriandru proaspat.

Mod de preparare

Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.

Intr-un vas încăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.

Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu. Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așează artistic sărmăluțele, se completează cu borș (asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.

Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.

Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos si coriandru.

Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise