autor:

PanaCris

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Sarmale din varza rosie cu carne de pui

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Germania


    Reteta postata pe: 09 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Specific:  

Germania


Reteta postata pe: 09 noiembrie 2018

Ingrediente
Varză roșie 1 bucată medie,, Ceapă galbenă 1 bucată medie,, Piept de pui cca. 500 g,, Morcov 1 bucată medie,, Ulei vegetal cca. 2 linguri,, Sare de mare 1 linguriță,, Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,, Vigita a la Panacris 1 lingură,, Orez basmati cca. 100g,, Ou 1 bucată,, Borș 500 g,, Semințe chimen 1 linguriță., Pentru sos:, , Pastă de roșii cca. 200 g,, Lapte de cocos cca. 1 lingură,, Coriandru proaspat.

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Varza roșie se curăță, apoi se scot cca. 12 bucăți de frunze.

Intr-un vas încăpător se pune apă la fiert cu o lingură de sare, când clocotește se adaugă frunzele de varză curățate de cotor si se lasă la fiert, la foc mic, cca. 5 minute. Apoi se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.

Ceapa și morcovul, curățate și mărunțite se pun la călit, în ulei și patina apă, cca. 5 minute neacoperit, la foc mediu. Apoi se adaugă orezul spălat, vigita, piper proaspăt măcinat după gust și se lasă la călit semiacoperit cca. 5 minute la foc mediu. Carnea de pui tocata se adaugă la amestecul de mai sus, se adaugă și un ou, apoi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Acum urmează procedura standard de a se umple foile de varză cu mixtura de carne tocata, simplu pe tocător, sau versatil în mână, fiecare după știința sa;) Eu prefer să învelesc sarmalele în palmă ;) Intr-un vas cu fundul gros, se pune un strat de varză roșie tocata, apoi se așează artistic sărmăluțele, se completează cu borș (asta ca să aduc ceva și din tradiționalul românesc!) se asezonează cu semințe de chimen și se lasă la fiert, la foc mic, cca. 30 minute la foc mediu.

Pentru sos, se amestecă pasta de roșii, laptele de cocos, coriandrul și se fierbe cca. 5 minute ca să se împrietenească gusturile.

Sărmăluțele se servesc fierbinți pe pat de sos aromat din roșii, lapte de cocos si coriandru.

Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale din varza rosie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Rostii de cartofi si hrean

Rostii de cartofi si hrean

1.Se storc in mana cartofii rasi, apoi se pun intr-un castron.Se adauga ouale, faina, hreanul, ceapa

14 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei de post

Ardei de post

Punem putin ulei la incins (cam 2 linguri) si taiem marunt cele 2 cepe, apoi radem morcovul. Cand

4 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Varză roșie 1 bucată medie,
  • Ceapă galbenă 1 bucată medie,
  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Ulei vegetal cca. 2 linguri,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Vigita a la Panacris 1 lingură,
  • Orez basmati cca. 100g,
  • Ou 1 bucată,
  • Borș 500 g,
  • Semințe chimen 1 linguriță.
  • Pentru sos:
  • Pastă de roșii cca. 200 g,
  • Lapte de cocos cca. 1 lingură,
  • Coriandru proaspat.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba taraneasca de porc cu varza murata Ciorba taraneasca de porc cu varza murata

Carnea o portionam in cubulete mici pe care le rumenim putin, pe toate partile, in ulei sau unt. Varza murata o maruntim dupa preferinta. Dupa

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Borsuri si Ciorbe
Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Shakshuka cu vinete