Intr-un castron mai mare se pune carnea tocata.
Ceapa si ardeii grasi se taie marunt, morcovul se rade. Verdeata se toaca fin.
Se adauga legumele si orezul (spalat in prealabil) peste carne si se sareaza si pipereaza compozitia. Se amesteca totul si se adauga, apoi, bulionul si oul (acesta din urma se foloseste pentru legarea compozitiei).
Se infasoara sarmalele, se umplu ardeii (dupa ce ati scos cotorul si i-ati golit de seminte) si se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia se pune varza tocata sau frunze de vita.
Se acopera ultimul strat cu frunza de vita. La fiert, daca nu aveti ce pune peste sarmale ca sa nu se ridice in timpul fierberii, puteti pune o farfurioara cu gura in jos si o cana cu apa peste aceasta. Lasati la fiert 2 ore la foc potrivit (nu prea tare ca sa nu se arda), verificand la fiecare jumatate de ora daca a scazut apa si mai trebuie pusa.
Daca frunza de vita este noua, se opareste astfel: intr-o craticioara se pune apa. Cand fierbe, se pune legatura de frunze (vreo 11 frunze) si se lasa pe foc. Dupa 2 minute, intoarceti frunzele cu o paleta si mai lasati vreo 2-3 minute, pana ce frunza capata o culoare inchisa si se inmoaie).
Se pot folosi frunze de varza, cu mentiunea ca acestea trebuie de asemenea sa fie oparite daca varza nu este murata.
Ca si capacel pentru ardei puteti folosi o felie de rosie, o felie de cartof sau o bucatica de frunza de vita.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii