autor:

Alisea

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita de vie si ardei umpluti

Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata amestec (porc si vita), 1/2 cana orez, 1 morcov potrivit (nu foarte mare), 1 ceapa mare, 1 ardei gras potrivit, 1 ou, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 3 linguri bulion, sare, piper, frunze de vita de vie (40 bucati) si ardei grasi (6 bucati)

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

4 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se pune carnea tocata.
Ceapa si ardeii grasi se taie marunt, morcovul se rade. Verdeata se toaca fin.
Se adauga legumele si orezul (spalat in prealabil) peste carne si se sareaza si pipereaza compozitia. Se amesteca totul si se adauga, apoi, bulionul si oul (acesta din urma se foloseste pentru legarea compozitiei).
Se infasoara sarmalele, se umplu ardeii (dupa ce ati scos cotorul si i-ati golit de seminte) si se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia se pune varza tocata sau frunze de vita.
Se acopera ultimul strat cu frunza de vita. La fiert, daca nu aveti ce pune peste sarmale ca sa nu se ridice in timpul fierberii, puteti pune o farfurioara cu gura in jos si o cana cu apa peste aceasta. Lasati la fiert 2 ore la foc potrivit (nu prea tare ca sa nu se arda), verificand la fiecare jumatate de ora daca a scazut apa si mai trebuie pusa.
Daca frunza de vita este noua, se opareste astfel: intr-o craticioara se pune apa. Cand fierbe, se pune legatura de frunze (vreo 11 frunze) si se lasa pe foc. Dupa 2 minute, intoarceti frunzele cu o paleta si mai lasati vreo 2-3 minute, pana ce frunza capata o culoare inchisa si se inmoaie).
Se pot folosi frunze de varza, cu mentiunea ca acestea trebuie de asemenea sa fie oparite daca varza nu este murata.
Ca si capacel pentru ardei puteti folosi o felie de rosie, o felie de cartof sau o bucatica de frunza de vita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Nu am incercat niciodata sa le combin...dar cred ca este o idee buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    O bunatate...Si eu pun la fiert in acelasi vas rosii,ardei,dovlecei,sarmalute...Sunt un deliciu...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    O bunatate...Si eu pun la fiert in acelasi vas rosii,ardei,dovlecei,sarmalute...Sunt un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Buna ideea, nu am facut niciodata combinate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Doua feluri de mancare , preparate deodata !!! Sa sti ca nu m-am gandit la asta ! Bravo tie Alisea !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1/2 cana orez
  • 1 morcov potrivit (nu foarte mare)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras potrivit
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • frunze de vita de vie (40 bucati) si ardei grasi (6 bucati)

Raporteaza reteta

Retete
de Alisea
Ghiveci cu carne

Ghiveci cu carne

Tai vanata, cartofii, dovlecelul in cubulete mici, ardeii grasi in fasii subtiri, ceapa solzisori

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Nu am incercat niciodata sa le combin...dar cred ca este o idee buna!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pilaf cu cocos de tara Pilaf cu cocos de tara

Am taiat si parlit carnea. Am pus-o la fiert pana cand s-a format spuma. Apoi am aruncat prima apa. (Puteti doar sa aruncati spuma si

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui cu smantana