autor:

Alisea

» » Mancaruri cu carne

Sarmale in foi de vita de vie si ardei umpluti

Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alisea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2009

Ingrediente
1 kg carne tocata amestec (porc si vita), 1/2 cana orez, 1 morcov potrivit (nu foarte mare), 1 ceapa mare, 1 ardei gras potrivit, 1 ou, 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 3 linguri bulion, sare, piper, frunze de vita de vie (40 bucati) si ardei grasi (6 bucati)

Dificultate: Medie Timp: 3h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare se pune carnea tocata.
Ceapa si ardeii grasi se taie marunt, morcovul se rade. Verdeata se toaca fin.
Se adauga legumele si orezul (spalat in prealabil) peste carne si se sareaza si pipereaza compozitia. Se amesteca totul si se adauga, apoi, bulionul si oul (acesta din urma se foloseste pentru legarea compozitiei).
Se infasoara sarmalele, se umplu ardeii (dupa ce ati scos cotorul si i-ati golit de seminte) si se pun la fiert intr-o oala pe fundul careia se pune varza tocata sau frunze de vita.
Se acopera ultimul strat cu frunza de vita. La fiert, daca nu aveti ce pune peste sarmale ca sa nu se ridice in timpul fierberii, puteti pune o farfurioara cu gura in jos si o cana cu apa peste aceasta. Lasati la fiert 2 ore la foc potrivit (nu prea tare ca sa nu se arda), verificand la fiecare jumatate de ora daca a scazut apa si mai trebuie pusa.
Daca frunza de vita este noua, se opareste astfel: intr-o craticioara se pune apa. Cand fierbe, se pune legatura de frunze (vreo 11 frunze) si se lasa pe foc. Dupa 2 minute, intoarceti frunzele cu o paleta si mai lasati vreo 2-3 minute, pana ce frunza capata o culoare inchisa si se inmoaie).
Se pot folosi frunze de varza, cu mentiunea ca acestea trebuie de asemenea sa fie oparite daca varza nu este murata.
Ca si capacel pentru ardei puteti folosi o felie de rosie, o felie de cartof sau o bucatica de frunza de vita.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de vita de vie si ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Specialitate de pui cu legume gratinate

Specialitate de pui cu legume gratinate

Inlaturam pielita de pe pulpe si le dezosam. Se poate folosi si piept de pui in loc de pulpe. Pulpele

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Parjoale moldovenesti

Parjoale moldovenesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa, morcovul, usturoiul si verdeata (care in prealabil au fost maruntite

26 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Nu am incercat niciodata sa le combin...dar cred ca este o idee buna!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    O bunatate...Si eu pun la fiert in acelasi vas rosii,ardei,dovlecei,sarmalute...Sunt un deliciu...

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

    O bunatate...Si eu pun la fiert in acelasi vas rosii,ardei,dovlecei,sarmalute...Sunt un deliciu...

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 26 noiembrie 2009

      Buna ideea, nu am facut niciodata combinate!

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2009

      Doua feluri de mancare , preparate deodata !!! Sa sti ca nu m-am gandit la asta ! Bravo tie Alisea !!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1/2 cana orez
  • 1 morcov potrivit (nu foarte mare)
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras potrivit
  • 1 ou
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • piper
  • frunze de vita de vie (40 bucati) si ardei grasi (6 bucati)

Raporteaza reteta

Retete
de Alisea
Ghiveci cu carne

Ghiveci cu carne

Tai vanata, cartofii, dovlecelul in cubulete mici, ardeii grasi in fasii subtiri, ceapa solzisori

3 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Nu am incercat niciodata sa le combin...dar cred ca este o idee buna!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Stufat de miel