Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
ridicata
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 borcan mic cu ciuperci intregi
  • 6-7 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 3/4 cana orez
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua
  • 10 ardei micuti
  • 2 verze
  • bors

Mod de preparare

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel.

Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare.

Ardeiul kapia ii scoatem cotorul, semintele si il dam pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi punem ceapa la inmuiat.

Adaugam morcovul, iar cand s-a inmuiat si acesta bine, incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.

Orezul in spalam in doua-trei ape, apoi il lasam 5 minute in apa calda.

Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.

Ciupercile le spalam bine si le dam prin masina de tocat.

Intr-un bol amestecam compozitia cu ceapa, orezul bine scurs, verdeata, kapia, ciupercile, carnea de curcan.

Condimentam cu sare si piper, punem busuiocul si ouale.

Amestecam foarte bine toate ingredientele.

Ardeii ii spalam, apoi cu un cutit mic le scoatem cotorul cu grija sa nu ii rupem si scuturam toate semintele.

Intr-o oala mai mare punem cam pe un sfert cu apa.

Presaram sare, adaugam o cana cu bors si lasam sa fiarba.

Varza o spalam putin si ii scoatem cotorul.

O asezam in apa ce clocoteste, cu gaura de la cotor in jos.

O intoarcem si pe parte cealalta, apoi scoatem frunzele rand pe rand cu o paleta.

Le lasam putin sa se racoreasca, apoi indepartam capetele.

Umplem ardeii cu ajutorul ulei lingurite si le punem capac dintr-o bucatica de varza la fiecare.

Luam cate o frunza de varza in care asezam putina compozitie si le impaturim.

Capetele si frunzele de varza ce sunt crapate le tocam.

Punem putina tocatura de varza intr-o oala mare, apoi asezam sarmalute si ardeii (acestia ii asezam in picioare).

Printre ele adaugam bucatele de foi de dafin si crengute de marar.

Deasupra punem iar tocatura de varza, apoi le acoperim cu apa calda.

Bagam oala in cuptor si le fierbem la foc potrivit la inceput, apoi la foc mai mic pentru a nu se sfarama.

Daca le doriti mai acrute, puteti pune la fiert putin bors si 1 lingura de pasta de tomate.

Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin, apoi putem servi.

Sa aveti pofta!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor