autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 27 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 27 februarie 2013

Ingrediente
1 kg carne tocata de curcan, 1 borcan mic cu ciuperci intregi, 6-7 cepe mari, 4 morcovi, 3/4 cana orez, 1 ardei kapia, 1 legatura marar, 2 legaturi patrunjel, sare, piper, 5-6 linguri pasta de tomate, 2 foi de dafin, 1/2 lingurita busuioc uscat, 1/2 cana ulei, 2 oua, 10 ardei micuti, 2 verze, bors

Dificultate: Ridicata Timp: 3h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel.
Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare.
Ardeiul kapia ii scoatem cotorul, semintele si il dam pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi punem ceapa la inmuiat.
Adaugam morcovul, iar cand s-a inmuiat si acesta bine, incorporam pasta de tomate si mai lasam 2 minute pe foc.
Orezul in spalam in doua-trei ape, apoi il lasam 5 minute in apa calda.
Verdeata o spalam, indepartam cozile si o tocam marunt.
Ciupercile le spalam bine si le dam prin masina de tocat.
Intr-un bol amestecam compozitia cu ceapa, orezul bine scurs, verdeata, kapia, ciupercile, carnea de curcan.
Condimentam cu sare si piper, punem busuiocul si ouale.
Amestecam foarte bine toate ingredientele.
Ardeii ii spalam, apoi cu un cutit mic le scoatem cotorul cu grija sa nu ii rupem si scuturam toate semintele.
Intr-o oala mai mare punem cam pe un sfert cu apa.
Presaram sare, adaugam o cana cu bors si lasam sa fiarba.
Varza o spalam putin si ii scoatem cotorul.
O asezam in apa ce clocoteste, cu gaura de la cotor in jos.
O intoarcem si pe parte cealalta, apoi scoatem frunzele rand pe rand cu o paleta.
Le lasam putin sa se racoreasca, apoi indepartam capetele.
Umplem ardeii cu ajutorul ulei lingurite si le punem capac dintr-o bucatica de varza la fiecare.
Luam cate o frunza de varza in care asezam putina compozitie si le impaturim.
Capetele si frunzele de varza ce sunt crapate le tocam.
Punem putina tocatura de varza intr-o oala mare, apoi asezam sarmalute si ardeii (acestia ii asezam in picioare).
Printre ele adaugam bucatele de foi de dafin si crengute de marar.
Deasupra punem iar tocatura de varza, apoi le acoperim cu apa calda.
Bagam oala in cuptor si le fierbem la foc potrivit la inceput, apoi la foc mai mic pentru a nu se sfarama.
Daca le doriti mai acrute, puteti pune la fiert putin bors si 1 lingura de pasta de tomate.
Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca putin, apoi putem servi.
Sa aveti pofta!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Muschi de porc in aluat

Muschi de porc in aluat

Ceapa se curata si se toaca marunt apoi o calim in doua linguri cu unt. Adaugam ciupercile taiate

14 voturi    10 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne
Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht  bandora” -specific tarilor arabe

Rosii la tigaie cu carne de vita –“Galaieht bandora” -specific tarilor arabe

Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie in sferturi. Se incige uleiul de masline si se prajesc

15 voturi    11 comentarii
25 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

3h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 1 borcan mic cu ciuperci intregi
  • 6-7 cepe mari
  • 4 morcovi
  • 3/4 cana orez
  • 1 ardei kapia
  • 1 legatura marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • sare
  • piper
  • 5-6 linguri pasta de tomate
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 cana ulei
  • 2 oua
  • 10 ardei micuti
  • 2 verze
  • bors

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Snitel cu piure