autor:

Ady

» » , Mancaruri cu carne, Retete de Craciun

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2011

Ingrediente
Ai nevoie de:, 20-24 foi de varza creatza, 250 g ficat de pui, 250 g carne tocata de porc, 2 cepe, 4 rosii, 100 g cocos ras, 100 g nuca, 100 g untura, 2 linguri mustar, 500 ml bulion de rosii, cimbru, maghiran, chilli (boia de ardei iute), 1 lingura pasta de ardei picant, sare, piper, 2 pahare vin alb demisec, 4 linguri zahar

Dificultate: Medie Timp: 3h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca. Intre timp calim ceapa maruntita in untura, adaugam carnea, ficateii cubulete (nu tocati!), rosiile curatate de coaja si maruntite, cocosul, nucile prajite si strivite, cimbru, mustar si sare. Dupa coagalurea masei, umplem foile de varza si formam sarmalute pe care le asezam intr-un vas in care am caramelizat zaharul stins cu cele 2 pahare de vin. Acoperim cu sosul format din bulion, pasta de ardei, maghiran, chilli (boia de ardei iute), sare si piper. Lasam aceasta compozitie la rece, sa se marineze cel putin 4-6 ore (preferabil peste noapte), apoi se pune in cuptorul preincalzit, lasand la foc mic circa

2 ore.



Sfaturi: daca nu dispuneti de varza creata, puteti apela la frunze de sezon (spanac, foi de vita, loboda). In cazul in care nu preferati organele de pui, puteti apela doar la carne tocata (amestec porc/vita). Untura poate fi inlocuita cu unt, dar nu va avea aceasi savoare si parfum.



Recomandari: serviti aceste sarmalute cu cartofi natur, pilaf simplu de orez sau mamaliguta. Nu uitati de sosul alb de smantana cu hrean!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui a la Kiev

Pui a la Kiev

Intr-un bol se pune untul, care trebuie sa fie moale, sarea, coaja si sucul de lamiae, usturoiul

30 voturi    8 comentarii
20h 8 min
Mancaruri cu carne
Pui la rotisor

Pui la rotisor

Se curata bine de cotoare, se spala, se condimenteaza cu: vegeta, piper, boia, se aseaza in protapul

12 voturi    9 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 20-24 foi de varza creatza
  • 250 g ficat de pui
  • 250 g carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 100 g cocos ras
  • 100 g nuca
  • 100 g untura
  • 2 linguri mustar
  • 500 ml bulion de rosii
  • cimbru
  • maghiran
  • chilli (boia de ardei iute)
  • 1 lingura pasta de ardei picant
  • sare
  • piper
  • 2 pahare vin alb demisec
  • 4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza
Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Chiftelute crocante cu masline, arahide si castraveciori murati

Inmuiem miezul de paine in lapte (sau apa) si stoarcem bine. Arahidele prajite le maruntim (nu le

0 voturi    1 comentariu
50 min
Aperitive cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
ficatei cu cartof