autor:

Doina  Varga

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 septembrie 2009

Ingrediente
500 g carne tocata porc sau amestec, 500 g scarita afumata, 1 varza acra de aproximativ 2 kg, 100 g orez, 2 cepe, 1-2 morcovi, 2-3 rosii, 100 g ketchup rosii si ardei rosii, 100 ml bulion, 1 ardei gras rosu (gogosar), 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci, 20 ml ulei, 1 legatura marar si parunjel, 2-3 foi de dafin, sare, piper, paprika, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

19 voturi

Mod de preparare

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.
Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)
Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucatile de scarita afumata si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu varza tocata si felii de rosii. Puneti apa si bulion cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 60 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama, daca scade. Cand se rumenesc frumos sunt gata.
Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Tocanita de porc cu cartofi si mazare

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui, surpriza

Pulpe de pui, surpriza

Dupa ce am curatat si spalat pulpele, le uscam in prosop. Dezosim pulpa doar la partea superioara.

125 voturi    23 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    MoniPinky , 03 februarie 2010

    hehe,v-am furat reteta....Voi prepara maine sarmalutele pt prietenul meu portughez,le adora dar fara smantana... Multumesc de reteta...xxx

  • Fara foto

    irina , 23 decembrie 2009

    ...o reteta nou :-) dar in orice caz reteta arata fft bine. hummmm, iti deschide pofta de mancare.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Multumesc mult.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2009

      Bune,bune...

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2009

      Frumoase. Multumesc.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 28 septembrie 2009

      Ale mele sunt asa..

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

      Tare gustoase.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

      Bunee!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

19 voturi

Ingrediente

  • 500 g carne tocata porc sau amestec
  • 500 g scarita afumata
  • 1 varza acra de aproximativ 2 kg
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 rosii
  • 100 g ketchup rosii si ardei rosii
  • 100 ml bulion
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar si parunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

125 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

Doina Varga (Chef de cuisine)

Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume