Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Sarmalute cu varza acra si coasta afumata (scarita)

Ingrediente

  • 500 g carne tocata porc sau amestec
  • 500 g scarita afumata
  • 1 varza acra de aproximativ 2 kg
  • 100 g orez
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 rosii
  • 100 g ketchup rosii si ardei rosii
  • 100 ml bulion
  • 1 ardei gras rosu (gogosar)
  • 2 cuburi/lingurite concentrat costita afumata/ciuperci
  • 20 ml ulei
  • 1 legatura marar si parunjel
  • 2-3 foi de dafin
  • sare, piper, paprika, cimbru

Mod de preparare

Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.

Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)

Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucatile de scarita afumata si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu varza tocata si felii de rosii. Puneti apa si bulion cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 60 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama, daca scade. Cand se rumenesc frumos sunt gata.

Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise