Curatati, tocati si caliti in ulei cepele cu morcovul ras, adaugati ketchup, concentratul si orezul si lasati pana scade zeama. Amestecati cu carnea tocata, verdeata tocata si dregeti gustul de sare, piper, cimbru, paprika.
Taiati frunzele de varza acra in bucati potrivite. Incepeti sa infasurati sarmalutele si asezati-le radial intr-un ceaun sau tuci. (vezi video)
Dupa ce ati terminat primul rand, puneti deasupra bucatile de scarita afumata si varza tocata, inca un rand de sarmale, fasii de ardei gras rosu si acoperiti cu varza tocata si felii de rosii. Puneti apa si bulion cat sa le acopere, foile de dafin, putin cimbru si dati la cuptor la foc mic aproximativ 60 minute avand grija sa completati din cand in cand zeama, daca scade. Cand se rumenesc frumos sunt gata.
Serviti-le cu smantana, daca doriti si garnisiti-le cu fasiile de ardei rosu, verdeata si feliute de ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii