autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute de vita in frunze de vita

Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne tocata de vita, 100 g orez, 150 g morcovi, 300 g ceapa, 100 g bulion, 10 g maghiran, 10 g cimbru, 50-60 frunze de vita, 2 foi de dafin, 50 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovul si ceapa.Se rade fin morcovul, iar ceapa se toaca. Se alege si se spala orezul.Se caleste ceapa pana devine lucioasa, apoi se adauga orezul.Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu maghiranul, cimbrul, sare si piper dupa gust.Se oparesc si se scurg frunzele de vita.Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza in oala pe unstrat de frunze, cu foi de dafin printre ele. Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic, in oala partial acoperita.Se toarna bulionul dizolvat in 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu pentru 15 minute. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de vita in frunze de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei  umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovleceii se golesc de miez;frunzele(nu batrine,aspre si tari),se dau in citeva clocote;cind se fierb,

9 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand

15 voturi    15 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de bulion eu pun o cana de sana sau iaurt amestecat cu putina apa.

  • Carp Elena Loredana

    Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 28 iunie 2008

    Si eu prepar asa sarmalutele si sunt o bunatate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 150 g morcovi
  • 300 g ceapa
  • 100 g bulion
  • 10 g maghiran
  • 10 g cimbru
  • 50-60 frunze de vita
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ionut
Sarmale oltenesti

Sarmale oltenesti

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Pilaf de orez cu pui si fenicul