autor:

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute de vita in frunze de vita

Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ionut (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 iunie 2008

Ingrediente
1 kg carne tocata de vita, 100 g orez, 150 g morcovi, 300 g ceapa, 100 g bulion, 10 g maghiran, 10 g cimbru, 50-60 frunze de vita, 2 foi de dafin, 50 ml ulei, sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata morcovul si ceapa.Se rade fin morcovul, iar ceapa se toaca. Se alege si se spala orezul.Se caleste ceapa pana devine lucioasa, apoi se adauga orezul.Se lasa la racit si se incorporeaza in carnea tocata impreuna cu maghiranul, cimbrul, sare si piper dupa gust.Se oparesc si se scurg frunzele de vita.Se impacheteaza sarmalutele si se aseaza in oala pe unstrat de frunze, cu foi de dafin printre ele. Se toarna apa fiarta cat sa le acopere si se fierb la foc mic, in oala partial acoperita.Se toarna bulionul dizolvat in 200 ml apa si se introduce tava in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu pentru 15 minute. Se serveste cu smantana.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute de vita in frunze de vita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Dovlecei  umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovlecei umpluti si sarmalute din frunze de vita de vie(specific arab)

Dovleceii se golesc de miez;frunzele(nu batrine,aspre si tari),se dau in citeva clocote;cind se fierb,

9 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 09 iulie 2008

    In loc de bulion eu pun o cana de sana sau iaurt amestecat cu putina apa.

  • Carp Elena Loredana

    Carp Elena Loredana (Chef de cuisine) , 28 iunie 2008

    Si eu prepar asa sarmalutele si sunt o bunatate

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata de vita
  • 100 g orez
  • 150 g morcovi
  • 300 g ceapa
  • 100 g bulion
  • 10 g maghiran
  • 10 g cimbru
  • 50-60 frunze de vita
  • 2 foi de dafin
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Ionut
Sarmale oltenesti

Sarmale oltenesti

Se spala carnea si se taie cuburi. Se curata ceapa.Se toaca separat carnea si ceapa.Se incinge uleiul

11 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Saramura de peste cu maioneza

Saramura de peste cu maioneza

Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari

4 voturi    1 comentariu
35 min
Mancaruri cu carne
Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Rulada de carne tocata cu ficatei de pasare

Se curata si se spala ciupercile, ceapa si ardeii.Se toaca marunt si se calesc in ulei.Se spala si

5 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Mancaruri cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Cu mamaliga si smantana...o bunatate...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Ficatei de pui cu ceapa caramelizata si sos de smantana