Ingrediente
1kg carne de manzat, 2 linguri orez, 2 legaturi ceapa verde, 1 legatura marar verde, 1 legatura patrunjel verde, 2 oua, 1 lingura pesmet, 1 lingura pasta de tomate, 4 legaturi foi de stevie, sare si piper dupa gust
Dificultate: Redusa | Timp: 1h 20 min
4 voturi
Mod de preparare
Se pune cate o lingurita de compozitie in frunza de stevie si se ruleaza de la cotor spre varf, impaturind ca la sarmalele in frunza de vita.Intr-o cratita se pune pe fudul ei cateva frunze de stevie,apoi se aseaza sarmalutele in forma circulara.Vasul cu sarmale se umple cu sosul preparat din apa, si pasta de tomate(sau suc de rosii) pana se umple, se condimenteaza dupa gust si se lasa la fiert la foc mic cca 60 minute, se completeaza cu apa daca mai trebuie.Se servesc cu smantana.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Am facut si eu odata acum vreo 15 ani si au iesit foarte bune. Asa ca stiu sigur ca ale tale sunt foarte bune.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Foarte bune, sarmalutele tale. Felicitari !
mariana scarlat (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Silvioara, mai ai? Acum vin la tine! Mi-ai făcut o poftă!!!
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Sunt foarte bune! Mi-ai facut pofta de vreo 2 sarmalute!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Delicioase...Si noua ne plac foarte mult...
flori de piatra (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Sunt delicioase! Si eu pregatesc si imi plac foarte mult.
ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2010
Ce bine arata...nu am facut niciodata in foi de stevie!