Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de stevie (tei, vita, gulie)

Ingrediente

  • 350 carne pui (manzat, porc)
  • 20-25 frunze de stevie mai mari (vita, tei, gulie)
  • 2-3 linguri orez
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 morcov
  • cateva ciuperci
  • marar, patrunjel
  • 1 rosie
  • 300 ml bulion sau bors
  • 100 ml ketchup din rosii si ardei rosu
  • 2 linguri pesmet
  • 100 ml smantana
  • sare, piper
  • 20 ml ulei
  • 1 cub concentrat costita afumata

Mod de preparare

Carnea se toaca (sau folositi carne tocata).

Intr-o tigaie mai mare puneti putin ulei si incepeti sa caliti ceapa verde tocata, morcovul ras, ciupercile tocate, concentratul de costita. Adaugati verdeata tocata, ketchup (sau o rosie si un ardei tocate marunt).

Dupa vreo 10 minute adaugati orezul ales si spalat si mai caliti pana ce compozitia nu mai are zeama.

Luati de pe foc tigaia si rasturnati continutul intr-un lighenas. Puneti condimente si 2-3 linguri de pesmet (pesmet facut in casa, din miez de paine uscat si faramitat, nu din comert). Nu puneti paine inmuiata in apa pentru ca se inmoaie compozitia si se infasoara greu.

Stevia (sau ce frunze aveti) se spala cu apa fierbinte, nu se opareste pentru ca se va rupe la infasurat. Numai vita de vie se opareste mai tare. Puteti folosi deodata mai multe feluri de frunze. Gustul va fi special.

Se infasoara sarmalutele. Eu le fac cam de 5-6 cm. Vor iesi aproximativ 40-50 bucati.

Se pun intr-un vas de Jena sau intr-o tava mai adanca, puneti peste ele borsul sau bulionul, putina apa, daca mai trebuie, si feliile de rosii. Acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptor, la foc mic, cam 30 de minute. Luati folia si mai lasati in cuptor inca 5-10 minute tot la foc mic.

Se servesc cu smantana si eventual putin ketchup pentru decor.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise