autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 septembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 septembrie 2011

Ingrediente
•½ kg carne de porc slaba si vita, •foi de vita, •2 linguri rase de quinoa, •1 ceapa medie, •sare, •piper, •marar, •5 rosii micute, •50 - 100 gr suc rosii, •apa, •smantana

Dificultate: Medie Timp: 4h

6 voturi

Mod de preparare

Se spala boabele de quinoa in mai multe ape si le lasam la inmuiat in apa calda. Frunzele (daca sunt la saramura), se desareaza in apa rece.
Carnea in cazul in care nu o cumparati gata tocata, se da prin masina cu ceapa cruda si se amesteca apoi cu quinoa, scursa bine, cu sarea si piperul.

Se ia o frunza de vita, se inlatura partea fibroasa si se pune in centrul ei o bucatica din amestecul de carne tocata si quinoa.
Dupa care se ruleaza frunza, si indeasa bine la capete cu degetul, dar fara sa se stranga frunza prea tare. Se aseaza frunze de vita pe fundul vasului in care se vor fierbe sarmalele si se aranjeaza sarmalutele. Se toarna un amestec din rosiile mixate si suc de rosii, marar, (cui ii place poate sa puna frunze de dafin si cimbru), plus apa cat sa acopere cu doar o jumatate de deget sarmalele. Se fierb la cuptor, la foc mic, 3-4 ore. Se servesc cu smantana si mamaliga calda sau fara mamaliga.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita cu carne si quinoa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui provensal

Pui provensal

Se preincalzeste cuptorul la cca 200 grade C. Arpagicul se scufunda cca 2 min in apa clocotita si

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Pui invelit in foietaj cu sos de mustar

Se spala pieptul de pui,se taie pe jumate si se pune la uscat pe un servet. Usturoiul, patrunjelul

10 voturi    5 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Huma , 24 septembrie 2013

    Ceva similar voi incerca maine, numai ca nu vor fi sarmalute ci ardei umpluti cu aceasta compozitie. O sa va spun impresii!!

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2011

    Sant preferatele mele yumi,yumi...pot sa servesc si eu 2 ? sau poate 3 ? Multumesc ! pupici

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2011

    Foarte adevarat!

    • Eugénia (Mihai ) DELAD

      Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

      Multumesc Mihai. Este o reteta care poate fi preparata si de/pentru diabetici sau de catre persoanele care sunt la dieta de slabire, deoarece quinoa, este stiut, ajuta in procesul de slabire, insa, este indicat sa fie inlocuit amestecul de carne: porc vita cu piept de pui sau curcan.

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2011

      Foarte bune si aromate!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

4h

6 voturi

Ingrediente

  • •½ kg carne de porc slaba si vita
  • •foi de vita
  • •2 linguri rase de quinoa
  • •1 ceapa medie
  • •sare
  • •piper
  • •marar
  • •5 rosii micute
  • •50 - 100 gr suc rosii
  • •apa
  • •smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Lia Maria (Chef de cuisine)

Sant preferatele mele yumi,yumi...pot sa servesc si eu 2 ? sau poate 3 ? Multumesc ! pupici

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita de iepure-n cuptor