Reteta postata pe: 18 octombrie 2015
Ingrediente
600 g carne tocata de pui, 1 ou,1 legatura ceapa verde, 5 linguri orez, boia, piper, sare, 1 legatura patrunjel verde, 1 legatura marar, frunze de vita de vie, 1 rosie, 1 cana de bulion
Dificultate: Medie | Timp: 2h
Mod de preparare
Intr-un vas, punem carnea cu oul, boia, piperul, putina sare. Adaugam ceapa curatata, spalata, tocata marunt, orezul spalat si scurs de apa. Amestecam totul bine, apoi cu lingura luam din compozitia obtinuta, asezam pe cate o frunza, rulam formand sarmalele. Am preparat cam 28 de sarmalute. Pe fundul unei oale punem cateva frunze de vita-de-vie, apoi asezam circular sarmalele, patrunjelul, mararul, adaugam bulionul, completam cu apa sa fie acoperite sarmalutele si fierbem la foc domol cam 2 ore. Se servesc calde cu smantana. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie cu carne de pui" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de Craciun
Se amestecă romul cu zeama de portocală, se adaugă fructele deshidratate și coaja de portocală
0 voturi
1 comentariu
45 min
Se cerne faina intr-un vas, peste faina adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare, esenta, untul
14 voturi
0 comentarii
2h 30 min
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate