Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Ingrediente

  • 1 kg. orez
  • 500 gr. pasta de tomate dulce
  • 1,5 kg. ceapa uscata
  • 4 oua
  • 400 ml. ulei
  • 1 lingurita de piper macinat
  • condimente de sarmale - lingurita
  • ierburi aromate (tarhon) o lingurita
  • sare dupa gust
  • 1 kg.carne tocata de vita
  • 2 kg.carne tocata de porc
  • o lingurita de boia de ardei iute
  • o varza murata, dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zil. ,asa varza devine frageda si usor de pregatit
  • foi de vita oparite si puse din primavara la congelator

Mod de preparare

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :) Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)

Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit; lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul. Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute, pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata, condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine. Taiem frunzele de varza in foi, cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam, facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert, tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia, apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor, la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte. Se servesc simple sau cu smantana. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise