Pentru a fierbe sarmalutele am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :)
Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)
Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune la prajit,lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.Punem intr-o oala orezul ,il spalam bine ,adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute pana ce orezul cuprinde apa,oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita,adaugam pasta de tomate,ouale,carnea tocata ,condimente ,sare ,ierburi aromate,piper macinat si amestecam totul foarte bine.
Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie,apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert,tot asa facem si cu foile de vita,pana cand se termina compozitia,apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.Se servesc simple sau cu smantana.Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii