autor:

Brindusa_Aluculesei

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 17 noiembrie 2014

Ingrediente
1 kg. orez,, 500 gr. pasta de tomate dulce, 1,5 kg. ceapa uscata, 4 oua, 400 ml. ulei, o lingurita de piper macinat, condimente de sarmale - lingurita, ierburi aromate (tarhon) o lingurita,, sare dupa gust, 1 kg. carne tocata de vita,, 2 kg. carne tocata de porc,, o lingurita de boia de ardei iute, o varza murata, dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zile ( varza devine frageda si usor de pregatit asa), foi de vita oparite si puse din primavara la congelator

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru a fierbe sarmalutele am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea :)

Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! :)



Se curata ceapa,se toaca marunt si se pune la prajit,lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul.Punem intr-o oala orezul ,il spalam bine ,adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute pana ce orezul cuprinde apa,oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita,adaugam pasta de tomate,ouale,carnea tocata ,condimente ,sare ,ierburi aromate,piper macinat si amestecam totul foarte bine.



Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie,apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert,tot asa facem si cu foile de vita,pana cand se termina compozitia,apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte.Se servesc simple sau cu smantana.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata

Pentru a fierbe sarmalutele, am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea, acum foarte multi

11 voturi    0 comentarii
3h
Retete de Pasti
Pui cu ardei copti si smantana

Pui cu ardei copti si smantana

Spalam aripioarele, le taiem varfurile si le punem la prajit cu putin ulei. Presaram putina sare. Coacem

45 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg. orez,
  • 500 gr. pasta de tomate dulce
  • 1,5 kg. ceapa uscata
  • 4 oua
  • 400 ml. ulei
  • o lingurita de piper macinat
  • condimente de sarmale - lingurita
  • ierburi aromate (tarhon) o lingurita,
  • sare dupa gust
  • 1 kg. carne tocata de vita,
  • 2 kg. carne tocata de porc,
  • o lingurita de boia de ardei iute
  • o varza murata
  • dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zile ( varza devine frageda si usor de pregatit asa)
  • foi de vita oparite si puse din primavara la congelator

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

175 voturi    38 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

4 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Orez cu pulpe de pui la cuptor