autor:

Crama Haiducilor

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 septembrie 2012

Ingrediente
•Foi de vita-de-vie, •Pasat – orez, •Carne dupa caz: porc – vita – oaie – pui, •Ciolan afumat, coaste afumate, calbas de porc afumat, •Cimbru, marar - pe fundul dovleacului

Dificultate: Medie Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

• Se opareste frunza de vita de vie
• Se face amestecul de pasat cu orez si carne
• Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie
Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul dovleacului – oalei de lut, pe urma se pune slanina, daca nu este facuta pentru cei ce nu mananca porc, pentru a da savoare preparatului si a nu se arde.
Se aseaza sarmalutele si la fiecare doua randuri se aseaza coaste, calbas, ciolan.
Se fierb cu zer de oaie pentru a le fragezi si a avea gustul placut. Pentru a proteja preparatul se face un palanet din frunza de varza cu tarate de grau.
Se introduce in cuptor, unde s-a facut focul cu lemne de esenta tare. Dupa ce s-au consumat lemnele si s-a imprastiat jarul iar cuptorul este incins se introduce dovleacul – oala de lut si se lasa la copt 3-4 ore.
Dupa 3-4 ore se scoate din cuptor cu un stergar de canepa tesut la razboi.
Se serveste cu smantana sau iaurt, pita de casa, ardei iute, coaste, ciolan si calbas, toate afumate.
Se incepe masa cu vestita palinca – adica tuica de prune de pe Somes – cu siguranta cea mai buna tuica – palinca, din Romania.
Se infuleca cu pofta, iar dupa se stinge cu o carafa de vin alb - sec sau demisec, din Transilvania.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii

  • Cherry Cochintoiu , 30 septembrie 2013

    arata yummy!!

  • Cherry Cochintoiu , 30 septembrie 2013

    arata yummy!!

  • Cherry Cochintoiu , 30 septembrie 2013

    arata yummy!!

    • Ioan Catalin Frandes , 29 septembrie 2013

      interesanta reteta dar cam amuzant scrisa, adica, nu pot folosi manusi de silicon sa scot chestia din cuptro? afecteaza gustul sarmalelor?Nevermind, ce este ala calbas?

    • Rachiteanu Ionela , 29 septembrie 2013

      sunteti geniali aceasta reteta este super imi ploua in gura felicitari cred ca sunt foarte gustoase eu sunt fan sarmalute sunt preferatele mele

    • Mirela Dicu , 28 septembrie 2013

      mmmmm trebuie sa ancerc si eu .....nici nu am auzit de sarmale an dovleac !! trebuie sa fie deosebite

    • Nora Amicidizoe , 28 septembrie 2013

      morrrrrr de pofta si inghit in sec ca aici la Roma nu stiu astia ce-i sarmaua :)))

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

      Mamaaaaaaaaaaaa.......cat de bune tre'sa fieeeeeee !!!!!! Sa tot le infuleci..... Nici nu mai vreau altceva !

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

      O descriere foarte apetisanta a retetei! Si gustul trebuie sa fie pe masura!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • •Foi de vita-de-vie
  • •Pasat – orez
  • •Carne dupa caz: porc – vita – oaie – pui
  • •Ciolan afumat
  • coaste afumate
  • calbas de porc afumat
  • •Cimbru
  • marar - pe fundul dovleacului

Raporteaza reteta

Retete
de Crama Haiducilor
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cocorada ardeleneasca

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate

5 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Mamaaaaaaaaaaaa.......cat de bune tre'sa fieeeeeee !!!!!! Sa tot le infuleci..... Nici nu mai vreau altceva !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Cordon Bleu cu kaiser si cascaval