autor:

Crama Haiducilor

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac

Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 28 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Crama Haiducilor (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 28 septembrie 2012

Ingrediente
•Foi de vita-de-vie, •Pasat – orez, •Carne dupa caz: porc – vita – oaie – pui, •Ciolan afumat, coaste afumate, calbas de porc afumat, •Cimbru, marar - pe fundul dovleacului

Dificultate: Medie Timp: 3h

13 voturi

Mod de preparare

• Se opareste frunza de vita de vie
• Se face amestecul de pasat cu orez si carne
• Se impacheteaza compozitia in frunza de vita-de-vie
Se spala mararul si cimbrul si se aseaja pe fundul dovleacului – oalei de lut, pe urma se pune slanina, daca nu este facuta pentru cei ce nu mananca porc, pentru a da savoare preparatului si a nu se arde.
Se aseaza sarmalutele si la fiecare doua randuri se aseaza coaste, calbas, ciolan.
Se fierb cu zer de oaie pentru a le fragezi si a avea gustul placut. Pentru a proteja preparatul se face un palanet din frunza de varza cu tarate de grau.
Se introduce in cuptor, unde s-a facut focul cu lemne de esenta tare. Dupa ce s-au consumat lemnele si s-a imprastiat jarul iar cuptorul este incins se introduce dovleacul – oala de lut si se lasa la copt 3-4 ore.
Dupa 3-4 ore se scoate din cuptor cu un stergar de canepa tesut la razboi.
Se serveste cu smantana sau iaurt, pita de casa, ardei iute, coaste, ciolan si calbas, toate afumate.
Se incepe masa cu vestita palinca – adica tuica de prune de pe Somes – cu siguranta cea mai buna tuica – palinca, din Romania.
Se infuleca cu pofta, iar dupa se stinge cu o carafa de vin alb - sec sau demisec, din Transilvania.
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute in foi de vita pregatite si servite in dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu cartofi noi

Ostropel de pui cu cartofi noi

Pulpele de pui se taie in doua, se condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa cam 15 minute. Cartofii

31 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci

Ceapa o curatam, o spalam si o tocam maruntel. Morcovii ii decojim, apoi ii dam pe razatoarea mare. Ardeiul

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Cherry Cochintoiu , 30 septembrie 2013

    arata yummy!!

  • Fara foto

    Cherry Cochintoiu , 30 septembrie 2013

    arata yummy!!

  • Fara foto

    Cherry Cochintoiu , 30 septembrie 2013

    arata yummy!!

    • Fara foto

      Ioan Catalin Frandes , 29 septembrie 2013

      interesanta reteta dar cam amuzant scrisa, adica, nu pot folosi manusi de silicon sa scot chestia din cuptro? afecteaza gustul sarmalelor?Nevermind, ce este ala calbas?

    • Fara foto

      Rachiteanu Ionela , 29 septembrie 2013

      sunteti geniali aceasta reteta este super imi ploua in gura felicitari cred ca sunt foarte gustoase eu sunt fan sarmalute sunt preferatele mele

    • Fara foto

      Mirela Dicu , 28 septembrie 2013

      mmmmm trebuie sa ancerc si eu .....nici nu am auzit de sarmale an dovleac !! trebuie sa fie deosebite

    • Fara foto

      Nora Amicidizoe , 28 septembrie 2013

      morrrrrr de pofta si inghit in sec ca aici la Roma nu stiu astia ce-i sarmaua :)))

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

      Mamaaaaaaaaaaaa.......cat de bune tre'sa fieeeeeee !!!!!! Sa tot le infuleci..... Nici nu mai vreau altceva !

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2012

      O descriere foarte apetisanta a retetei! Si gustul trebuie sa fie pe masura!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

13 voturi

Ingrediente

  • •Foi de vita-de-vie
  • •Pasat – orez
  • •Carne dupa caz: porc – vita – oaie – pui
  • •Ciolan afumat
  • coaste afumate
  • calbas de porc afumat
  • •Cimbru
  • marar - pe fundul dovleacului

Raporteaza reteta

Retete
de Crama Haiducilor
Panna Cotta Traditionala

Panna Cotta Traditionala

Gelatina se pune la inmuiat in lapte rece taranesc pentru 5 minute. Tot acum se aseaza smantana

7 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Cocorada ardeleneasca

Cocorada ardeleneasca

Se pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Tocanita saseasca de iepure servita la ceaon cu mamaliguta

Un iepure zglobiu si tinerel, maruntit cu satarul, se lasa peste noapte la fragezit sa se imbete

2 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Mamaaaaaaaaaaaa.......cat de bune tre'sa fieeeeeee !!!!!! Sa tot le infuleci..... Nici nu mai vreau altceva !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Ficatei de Pui cu Legume Mexicane