autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
300 g piept de pasare, 1 lingura de orez, sare, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita vegeta, un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete), 1 ceapa mica, frunze de loboda rosie, 1 bucata carnat afumat, 1 cana bulion, crengute de marar si cimbru proaspete.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Eu apreciez mult gustul si caltatile lobodei rosii, nu este o planta pretentioasa, mereu in gradina rasar cateva tufe de loboda si le folosesc la diferite retete.

Azi va propun ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.
Pieptul de pasare se macina, eu l-am zdrobit cu blenderul, se amesteca cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam oul, condimentele, omogenizam compozitia, apoi in frunze de loboda mai mari, invelim sarmalutele, pe care le asezam circular intro oala, sau cratita. Peste sarmalute punem carnat taiat felii, crengutele de cimbru si marar, adaugam bulionul si apa daca mai este nevoie (sarmalutele sa fie acoperite de lichid). Fierbem sarmalutele la foc mic, aproximativ 30 minute. Se servesc cu smantana, sunt bune cu mamaliguta si ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Varza acra cu afumatura si masline negre

Varza acra cu afumatura si masline negre

Se taie varza fideluta, se stoarce bine de zeama si se pune intr-o cratita. Se pune cimbru, ulei,

4 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui cu cartofi noi

Ostropel de pui cu cartofi noi

Pulpele de pui se taie in doua, se condimenteaza cu putina sare si piper si se lasa cam 15 minute. Cartofii

31 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.interesant !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Eugen, nu am facut prea multe, la 300 g carne este si migala, multumesc mult de comentariu.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Trebuie migala., iar tu nu duci lipsa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Ce curios, iar mi se intampla sa fiu instiintata ca divinainbucatarie mi-a adresat un comentariu, insa acesta nu apare inca. Multumesc divina.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Trebuie sa fie tare bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 g piept de pasare
  • 1 lingura de orez
  • sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita vegeta
  • un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete)
  • 1 ceapa mica
  • frunze de loboda rosie
  • 1 bucata carnat afumat
  • 1 cana bulion
  • crengute de marar si cimbru proaspete.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.interesant !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor Cartofi cu rulouri surpriza si ciocanele delicioase,la cuptor

Ciocanelele se spala si se aseaza spre marginea tavii,nuschiuletul se subtiaza pe lung cu lama unui cutit,se sareaza si se condimenteaza

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Humus reţetă Humus reţetă

Humus: 250g naut crud lasat cateva ore in cam de 3 ori apa in volum sa se umfle (si se umfla bine), fiert la foc mare in apa multa (completati

1 vot    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Aperitiv din muschiulet de porc