autor:

burdulea maria elena

» » Mancaruri cu carne

Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie

Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: burdulea maria elena (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
300 g piept de pasare, 1 lingura de orez, sare, 1 lingurita piper macinat, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita vegeta, un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete), 1 ceapa mica, frunze de loboda rosie, 1 bucata carnat afumat, 1 cana bulion, crengute de marar si cimbru proaspete.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

4 voturi

Mod de preparare

Eu apreciez mult gustul si caltatile lobodei rosii, nu este o planta pretentioasa, mereu in gradina rasar cateva tufe de loboda si le folosesc la diferite retete.

Azi va propun ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.
Pieptul de pasare se macina, eu l-am zdrobit cu blenderul, se amesteca cu orezul spalat si scurs de apa, adaugam oul, condimentele, omogenizam compozitia, apoi in frunze de loboda mai mari, invelim sarmalutele, pe care le asezam circular intro oala, sau cratita. Peste sarmalute punem carnat taiat felii, crengutele de cimbru si marar, adaugam bulionul si apa daca mai este nevoie (sarmalutele sa fie acoperite de lichid). Fierbem sarmalutele la foc mic, aproximativ 30 minute. Se servesc cu smantana, sunt bune cu mamaliguta si ceapa verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Pui la cuptor cu lamaie si bulgur

Am scos pielea de pe pulpe si le-am taiat pe jumatate. Le-am spalat bine. Le-am pus intr-o tava impreuna

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Piept de rata cu sos de portocale si vin rosu si ciuperci champignon cu patrunjel

Scoateti pieptul de rata din frigider cu cel putin o ora inainte de a-l gati. Crestati pielea

24 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

    ,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.interesant !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

    Eugen, nu am facut prea multe, la 300 g carne este si migala, multumesc mult de comentariu.

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Trebuie migala., iar tu nu duci lipsa.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Ce curios, iar mi se intampla sa fiu instiintata ca divinainbucatarie mi-a adresat un comentariu, insa acesta nu apare inca. Multumesc divina.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Trebuie sa fie tare bune!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

4 voturi

Ingrediente

  • 300 g piept de pasare
  • 1 lingura de orez
  • sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita vegeta
  • un praf de cimbru(cat iei cu 2 degete)
  • 1 ceapa mica
  • frunze de loboda rosie
  • 1 bucata carnat afumat
  • 1 cana bulion
  • crengute de marar si cimbru proaspete.

Raporteaza reteta

Retete
de burdulea maria elena
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Fasole frecata

Fasole frecata

Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si

12 voturi    21 comentarii
2h 30 min
Retete de post
Chiftele de carne

Chiftele de carne

Punem intrun vas, carnea tocata de vita si de porc, adaugam painea muiata in apa si stoarsa bine,

12 voturi    7 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

,,Sarmalute invelite in frunze de loboda rosie,,.interesant !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Cotlet de porc cu sos de mustar Cotlet de porc cu sos de mustar

Se spala cotletele (neaparat cu os), se sterg, se ung cu mustar si se presara cu baza pentru mancaruri, sare si piper, dupa gust. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
CREIER IN ALUAT