autor:

» » Inghetate

SEMIFREDDO al CIOCCOLATO

Autor: adri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
400g de frisca, 250g ciocolata fondente (tablete), 4 oua, 30g zahar, 2 linguri de cafea (concentrata), esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la bain marie,cind s-a topit bine se adauga cafeaua,esenta de rom si se mesteca rapid, dupa care se adauga si galbenusurile si se lasa sa se raceasca
albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si zaharul(nu adaugati mai mult de 30 g pt ca este dulce si ciocolata si frisca) cind compozitia cu ciocolata s-a racit(trebuie sa fie doar un pic calduta)se adauga si albusurile.
Se monteaza frisca si se adauga peste compozitia obtinuta.Se pune in forme si se baga la congelator circa 2 ore.O bunatate pentru cine adora ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "SEMIFREDDO al CIOCCOLATO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata cu cacao si nuci

Inghetata cu cacao si nuci

Galbenusurile se amesteca cu zaharul laptele,untul,cacao si faina si se fierb. Dupa ce s-au fiert

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Inghetate
Inghetata sandwich

Inghetata sandwich

Frisca trebuie tinuta la rece inainte de a fi mixata. Biscuitii pot fi inlocuiti cu bucatele de ciocolata

11 voturi    3 comentarii
50 min
Inghetate

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Un deliciu. Fara cuvinte. Am salvat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Foarte apetisant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Eu il pregatesc in mod asemanator, cu mici diferente, dar si al tau este ft bun !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400g de frisca
  • 250g ciocolata fondente (tablete)
  • 4 oua
  • 30g zahar
  • 2 linguri de cafea (concentrata)
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de adri
Tort cu cocos

Tort cu cocos

Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga iaurtul,uleiul si nuca de cocos.Albusurile se zbat spuma

2 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Un deliciu. Fara cuvinte. Am salvat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Inghetata de vanilie cu zmeura Inghetata de vanilie cu zmeura

Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel. Puneti cratita pe foc, focul sa fie

1 vot    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu arome fresh Inghetata cu arome fresh

Separam albușurile de gălbenușuri. Albușurile le batem spumă, apoi adăugăm zaharul, ca la blat. Gălbenușurile le mixam separat

1 vot    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Inghetata?