autor:

Fara foto

» » Inghetate

SEMIFREDDO al CIOCCOLATO

Autor: adri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: adri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2009

Ingrediente
400g de frisca, 250g ciocolata fondente (tablete), 4 oua, 30g zahar, 2 linguri de cafea (concentrata), esenta de rom

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Ciocolata se topeste la bain marie,cind s-a topit bine se adauga cafeaua,esenta de rom si se mesteca rapid, dupa care se adauga si galbenusurile si se lasa sa se raceasca
albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sare si zaharul(nu adaugati mai mult de 30 g pt ca este dulce si ciocolata si frisca) cind compozitia cu ciocolata s-a racit(trebuie sa fie doar un pic calduta)se adauga si albusurile.
Se monteaza frisca si se adauga peste compozitia obtinuta.Se pune in forme si se baga la congelator circa 2 ore.O bunatate pentru cine adora ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "SEMIFREDDO al CIOCCOLATO" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Inghetate
Inghetata de capsuni

Inghetata de capsuni

Ouale intregi se bat cu telul intr-un vas, se adauga zaharul amestecat cu faina si apoi laptele caldut.

4 voturi    5 comentarii
30 min
Inghetate
Înghețată cu fistic

Înghețată cu fistic

Decojim fisticul, înlăturându-i și coaja subțire maro ce acoperă miezul verde. Este

2 voturi    0 comentarii
30 min
Inghetate

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Un deliciu. Fara cuvinte. Am salvat.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009

    Bun,bun,bun...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009

    Foarte apetisant!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

      Eu il pregatesc in mod asemanator, cu mici diferente, dar si al tau este ft bun !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

      E buna!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 400g de frisca
  • 250g ciocolata fondente (tablete)
  • 4 oua
  • 30g zahar
  • 2 linguri de cafea (concentrata)
  • esenta de rom

Raporteaza reteta

Retete
de adri
Tort cu cocos

Tort cu cocos

Se freaca galbenusurile cu zaharul,se adauga iaurtul,uleiul si nuca de cocos.Albusurile se zbat spuma

2 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Un deliciu. Fara cuvinte. Am salvat.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Inghetate

Cocktail cu inghetata Cocktail cu inghetata

Intr-o cratita, zaharul se dizolva in apa, la foc mic si se lasa sa fiarba pana devine sirop, dupa care se da deoparte si se lasa la

2 voturi    0 comentarii
6h
Cocktailuri si lichioruri
Sorbet de pepene galben Sorbet de pepene galben

Pulpa de la pepenele galben se taie bucăţele, se pasează în blender. Se amestecă piureul de pepene cu zahărul pudră şi

1 vot    0 comentarii
15 min
Inghetate
GRANITE