autor:

strumfii bucatari

» » Dulciuri diverse

Serbet de vanilie

Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: strumfii bucatari (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 iunie 2017

Ingrediente
1 kg zahăr, 1/2 pahar apă, vanilie, stafide, 80 gr sirop glucoza

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

0 voturi

Mod de preparare

Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute.

Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la apă rece, schimbîndu-se apa des.

Cînd s-a mai răcit, se pune direct pe gheaţă şi se freacă zahărul cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn pînă ce zahărul s-a albit (făcut mat).

Ca să fim siguri că zahărul este fiert, se ia puţin cu o linguriţă şi se bagă în apă rece.

Dacă şerbetul nu se dizolvă, atunci este gata. Să nu se fiarbă prea mult şi cînd zahărul este fierbinte să nu se mişte vasul.

Este indicat să se pună 80 gr glucoză, să nu zaharisească. Borcanul cu şerbet, pînă ce se răceşte, se înveleşte cu şervet ud, apoi se leagă cu celofan.

Apoi se pune in bol cu stafide si se serveste

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri aromate (de post)

Fursecuri aromate (de post)

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, iar cele

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte

30 voturi    6 comentarii
6h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg zahăr
  • 1/2 pahar apă
  • vanilie
  • stafide
  • 80 gr sirop glucoza

Raporteaza reteta

Retete
de strumfii bucatari
capsuni cu crema de branza

capsuni cu crema de branza

Spalam capsunii si cu un aparat special facem capacele. Amestecam capacelede la capsuni cu vanilie.

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
gogosele

gogosele

Punem in bolul de la mixer oul cu zahar si amestecam 4-5 minute. Adaugam laptele, cacao ( daca folositi)

1 vot    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cornulete cu migdale si portocale

Cornulete cu migdale si portocale

Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat tare care nu se lipeste de mana, apoi se

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Trandafiri usori