autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Snitele cu sos de smântânã si ciuperci(Bifinhos c/cogumelos)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 09 iunie 2010

Ingrediente
Pt.2 pers.:, 400 gr. carne de pui, sau porc fãrã grãsime, 200 gr. ciuperci proaspete, 3-4 cãtei de usturoi feliati, 200 ml smântânã culinarã (lichidã), piper,, vin alb optional, unt pt. fript, Pt.orez:, 1 morcov ras, 1 cãtel de usturoi, 1 foaie de dafin, sare sau vegeta, unt sau ulei de mãsline, 2 cesti mici de orez, 4 cesti de apã fierbinte

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Carnea se feliazã nu foarte subtire, cine vrea poate sã o batã cu ciocanul.
Se condimenteazã cu sare, piper si usturoiul feliat.Cine vrea, poate pune si vin. Se lasã cel putin 1 orã la rece.
Morcovul, usturoiul tocat,dafin, unt si vegeta se pun putin la cãlit. Adaugã orezul si la urmã apa. Pune capac si lasã la foc mic.
Se prãjeste carnea cu untul, se scoate pe o farfurie.
In aceeasi grãsime se cãlesc ciupercile, care au fost tãiate felii.
Pune din nou carnea in tigaie, smântâna (eu am pus cu gust de ciuperci) si lasã sã fiarbã putin.
Aceastã retetã am invãtat sã o fac de multi ani, si când mã grãbesc sã fac de mâncare,imi vine tot timpul in minte:)) cel mai mult imi place sosul:d
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu sos de smântânã si ciuperci(Bifinhos c/cogumelos)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitele la cuptor

Snitele la cuptor

Am portionat pieptul de pui in fasii mai late si mai subtirele.Am condimentat pieptul cu sare, boia

13 voturi    2 comentarii
30 min
Fripturi
Friptura de porc la cuptor

Friptura de porc la cuptor

Carnea de porc o taiem felii groase cam de un deget si fiecare felie o crestam pe margini de jur

2 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mihai

    mihai (Chef de cuisine):

    Am pregatit-o astazi pentru pranz si a fost un deliciu,doar ca eu am facut cu bifinhos de vitela si gustul a fost pe masura. Orezul a iesit nici prea tare dar nici prea moale cu sabor de vitela stock si unt. Acest deliciu a fost acompaniat cu o sticla de vin rosu "chianti superiore". Musafiri au fost incantati cu aceasta mancare si pe viitor voi mai face,la fel si o fotografie. Felicitari pentru reteta,ai 5 stele de la mine. abracos!

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Emy Izabel , 30 iunie 2013

    vreau si eu o portie

  • Fara foto

    Tatiana Boticean , 30 iunie 2013

    foarte bune

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

    Foarte gustoasa!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 14 iunie 2010

      O reteta deosebita. Am salvat-o si in curand o voi incerca.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 12 iunie 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Multumesc:))Dragã Camelia,am scris culinarã(smântânã lichidã)ca sã nu se confunde cu frisca:d

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Imi lasa gura apa................... Ce inseamna smintina culinara?

    • licu pop

      licu pop (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      ce combinatie buna!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Trebuie sa fie tare gustos...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Imi place tare mult ce ai gatit aici, vot maxim*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pt.2 pers.:
  • 400 gr. carne de pui, sau porc fãrã grãsime
  • 200 gr. ciuperci proaspete
  • 3-4 cãtei de usturoi feliati
  • 200 ml smântânã culinarã (lichidã)
  • piper,
  • vin alb optional
  • unt pt. fript
  • Pt.orez:
  • 1 morcov ras
  • 1 cãtel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • sare sau vegeta
  • unt sau ulei de mãsline
  • 2 cesti mici de orez
  • 4 cesti de apã fierbinte

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Piept de pui la gratar cu sos gorgonzola