autor:

Piri Piri e Canela

» » Fripturi

Snitele de vacã în sos de wiskey (Bifes de Vitela com Molho de Uísque)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 23 ianuarie 2011

Ingrediente
Pt. 4 persoane :, 800 gr. snitele de vacã, am folosit Angus beef, sare si piper proaspãt mãcinate, 3-4 linguri ulei de mãsline, 1 pãhãrel de wiskey, 3-4 cãtei de usturoi tocati, 1 linguritã amidon de porumb ( maisena), 200 ml de apã, optional câteva ciuperci, rozmarin proaspãt, Pt. garniturã :, cartofi dulci

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

3 voturi

Mod de preparare

1) Condimenteazã carnea proaspãtã cu sare si piper.
Pune la prãjit in uleiul de masline; eu am folosit ulei aromat cu foi de dafin, piper si usturoi.
2)Lasã foarte putin la prãjit pe fiecare parte, cât sã i-si schimbe culoarea si adaugã usturoiul si câteva ciuperci proaspete feliate optional.
3)Toarnã wiskey si lasã sã fiarbã ; adaugã maisena dizolvatã în apã. Condimentezã dacã mai este nevoie si lasã sã fiarbã amestecând încontinu, pânã se obtine un sos cremos.
(Atunci când prepar carne de vacã la tigaie sau grill prefer bucãti groase si înalte, dacã sunt prea subtiri vor iesi seci pt. cã se prãjesc repede).
4)Am servit cu cartofi dulci prãjiti dar merge si cu garniturã de orez.
Poftã bunã!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de vacã în sos de wiskey (Bifes de Vitela com Molho de Uísque)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Snitel din piept de pui

Snitel din piept de pui

Pieptul de pui se transeaza si se condimenteaza, dupa gust cu condimente pentru carne de pui. Se

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Fripturi
Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Arosto con le patate (Cotlet de porc cu cartofi)

Cotletul de porc se spala, se usuca cu un servet, se sareaza, se pipereaza, se pune catelul de usturoi

14 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2011

    Felicitari! De multe ori whisky-ul e bun si in mancare nu numai in pahar.

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Vã multumesc :)

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

    Foarte buna , carnea astfel preparata...de la alcool se fragezeste si este un deliciu.*****

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011

      Ce bunatate!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      O delicatesa!***** Ce harnicuta ai fost de la intoarcerea din vacanta: ce mai , forte noi....

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011

      Buna reţetă. În România carnea de vită e cam tare.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

35 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pt. 4 persoane :
  • 800 gr. snitele de vacã
  • am folosit Angus beef
  • sare si piper proaspãt mãcinate
  • 3-4 linguri ulei de mãsline
  • 1 pãhãrel de wiskey
  • 3-4 cãtei de usturoi tocati
  • 1 linguritã amidon de porumb ( maisena)
  • 200 ml de apã
  • optional câteva ciuperci
  • rozmarin proaspãt
  • Pt. garniturã :
  • cartofi dulci

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

5 voturi    13 comentarii
1h 30 min
Fripturi

mihai (Chef de cuisine)

Felicitari! De multe ori whisky-ul e bun si in mancare nu numai in pahar.

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe de pui cu cartofi si bere neagra