Ingrediente
Pt. 4 persoane :, 800 gr. snitele de vacã, am folosit Angus beef, sare si piper proaspãt mãcinate, 3-4 linguri ulei de mãsline, 1 pãhãrel de wiskey, 3-4 cãtei de usturoi tocati, 1 linguritã amidon de porumb ( maisena), 200 ml de apã, optional câteva ciuperci, rozmarin proaspãt, Pt. garniturã :, cartofi dulci
Dificultate: Redusa | Timp: 35 min
3 voturi
Mod de preparare
Pune la prãjit in uleiul de masline; eu am folosit ulei aromat cu foi de dafin, piper si usturoi.
2)Lasã foarte putin la prãjit pe fiecare parte, cât sã i-si schimbe culoarea si adaugã usturoiul si câteva ciuperci proaspete feliate optional.
3)Toarnã wiskey si lasã sã fiarbã ; adaugã maisena dizolvatã în apã. Condimentezã dacã mai este nevoie si lasã sã fiarbã amestecând încontinu, pânã se obtine un sos cremos.
(Atunci când prepar carne de vacã la tigaie sau grill prefer bucãti groase si înalte, dacã sunt prea subtiri vor iesi seci pt. cã se prãjesc repede).
4)Am servit cu cartofi dulci prãjiti dar merge si cu garniturã de orez.
Poftã bunã!
flory avram (Chef de cuisine) , 24 ianuarie 2011
Ce bunatate!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011
O delicatesa!***** Ce harnicuta ai fost de la intoarcerea din vacanta: ce mai , forte noi....
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2011
Buna reţetă. În România carnea de vită e cam tare.