autor:

dicarmencitta1957

» » Sucuri si compoturi de fructe

Socata

Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: dicarmencitta1957 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 mai 2009

Ingrediente
10 Litri apa., 10 Gr drojdie., 6 Lamai., 600 Gr zahar., 600 Gr miere de albine., 10 Palarii de floare de soc.(merg si uscate 10 pumni mari)., mirodenii, dupa gust:vanilie,scortisoara,nucsoara,fiecare cum doreste sa fie la gust.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

10 voturi

Mod de preparare

Intr-un borcan de 10 litri se aseaza pe fund florile de soc.Lamaile se taie in patru,se storc un pic peste florile din borcan si apoi se lasa peste flori cu mirodeniile(vanilie,scortisoara,nucsoara,dupa gust).Drojdia se desface in putina apa si o adaugam in borcan.Se dizolva zaharul si mierea in borcanul cu apa, cu ajutorul unei linguri de lemn.Se umple borcanul cu apa pana in buza si se acopera cu o farfurioara.In fiecare zi se amesteca in borcan cu o lingura de lemn, apoi se pune farfurioara peste borcan.Dupa 3-4 zile se trage continutul in sticle se pune capac si se baga la rece.Este o bautura spumanta, dulce-acrisoara.Cand se scoate de la frigider si se pune in pahare, este foarte delicioasa.Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Socata

Socata

Se taie lamaile in 4 si se pun in borcan, se pun si florile de soc dupa ce au fost clatite putin

1 vot    1 comentariu
96h
Cocktailuri si lichioruri
Socata

Socata

Inflorescentele de soc se spala cu grija. Zaharul se dizolva in apa. Lamaile se curata de coaja,

4 voturi    7 comentarii
15 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • dicarmencitta1957

    dicarmencitta1957 (Chef de cuisine):

    Ingrediente: 10 Litri apa. 10 Gr drojdie. 6 Lamai. 600 Gr zahar. 600 Gr miere de albine. 10 Palarii de floare de soc.(merg si uscate 10 pumni mari). mirodenii, dupa gust:vanilie,scortisoara,nucsoara,fiecare cum doreste sa fie la gust. Mod de preparare: Intr-un borcan de 10 litri se aseaza pe fund florile de soc.Lamaile se taie in patru,se storc un pic peste florile din borcan si apoi se lasa peste flori cu mirodeniile(vanilie,scortisoara,nucsoara,dupa gust).Drojdia se desface in putina apa si o adaugam in borcan.Se dizolva zaharul si mierea in borcanul cu apa, cu ajutorul unei linguri de lemn.Se umple borcanul cu apa pana in buza si se acopera cu o farfurioara.In fiecare zi se amesteca in borcan cu o lingura de lemn, apoi se pune farfurioara peste borcan.Dupa 3-4 zile se trage continutul in sticle se pune capac si se baga la rece.Este o bautura spumanta, dulce-acrisoara.Cand se scoate de la frigider si se pune in pahare, este foarte delicioasa.Este ca o sampanie de dulce.Este foarte buna si diuretica. Vreau sa va spun ca din greseala mi-a iesit vin,dar un vin spumant foarte bun si mai ales vara pe calduri este foarte bun rece si sampanizat.Pe viitor am sa stiu sa fac socata si nu am sa mai pun drojdie de bere, am sa pun o lingura de orez boabe.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

    Este o bunatate !

  • titza

    titza (Chef de cuisine) , 07 august 2009

    Din cauza drojdiei, socata fermenteaza prea repede, mai ales pe caldurile mari. Eu pun o felie de paine neagra pe care apoi o inlatur imediat ce a inceput fermentatia. Se poate si fara paine dar fermentatia va incepe ceva mai tarziu. Important e sa tragem socata la sticle la momentul potrivit (imediat ce a inceput fermentatia) si sa le tinem apoi la rece la 4-5 grade C, altfel va fermenta foarte repede mai departe si se va alcooliza. Mirodenii nu se pun pentru ca ele acopera gustul de soc, atat de sublim! Se pot pune insa 4-5 stafide in fiecare sticla, mai mult pentru aspect. Eu folosesc sticle de plastic cu dop filetat (de apa minerala, Coca-Cola etc.) pentru ca ele rezista mai bine la presiunea ce se formeaza. Socata se poate face si numai cu zahar, fara miere. Avem grija sa folosim numai lamai netratate. Daca am tinut socata la rece, o putem consuma dupa 3-4 zile dar e buna si dupa 2 saptamani. Nu se recomanda hipertensivilor pentru ca socul face sa creasca tensiunea arteriala si nici diabeticilor, din cauza continutului ridicat de zahar.

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 20 iunie 2009

    Este o bautura racoritoare foarte buna,eu pun o lingurita de orez in loc de drojdie.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Poate reteta asta o sa-mi iasa mai bine, pentru ca cea pe care am facut-o sapatamana trecuta s-a facut vin.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

20 min

10 voturi

Ingrediente

  • 10 Litri apa.
  • 10 Gr drojdie.
  • 6 Lamai.
  • 600 Gr zahar.
  • 600 Gr miere de albine.
  • 10 Palarii de floare de soc.(merg si uscate 10 pumni mari).
  • mirodenii
  • dupa gust:vanilie,scortisoara,nucsoara,fiecare cum doreste sa fie la gust.

Raporteaza reteta

Retete
de dicarmencitta1957
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi
Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Tort de lamaie cu blat de ciocolata

Eu cumpar blatul pentru ca niciodata, nu imi iese perfect si mai ales mare si dreptunghiular. Crema

17 voturi    11 comentarii
30 min
Torturi
Supa crema de ciuperci.

Supa crema de ciuperci.

Se taie cubulete ceapa si telina. Intr-o oala de 3 l se topeste untul la foc mediu si se adauga ceapa,

23 voturi    9 comentarii
45 min
Supe de legume

constanta proca (Chef de cuisine)

Este o bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Smoothie cu dovleac