Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 Litri apa.
  • 10 Gr drojdie.
  • 6 Lamai.
  • 600 Gr zahar.
  • 600 Gr miere de albine.
  • 10 Palarii de floare de soc.(merg si uscate 10 pumni mari).
  • mirodenii, dupa gust:vanilie,scortisoara,nucsoara,fiecare cum doreste sa fie la gust.

Mod de preparare

Socată reţeta bunicii

Intr-un borcan de 10 litri se aseaza pe fund florile de soc.Lamaile se taie in patru,se storc un pic peste florile din borcan si apoi se lasa peste flori cu mirodeniile(vanilie,scortisoara,nucsoara,dupa gust).Drojdia se desface in putina apa si o adaugam in borcan.Se dizolva zaharul si mierea in borcanul cu apa, cu ajutorul unei linguri de lemn.Se umple borcanul cu apa pana in buza si se acopera cu o farfurioara.In fiecare zi se amesteca in borcan cu o lingura de lemn, apoi se pune farfurioara peste borcan.Dupa 3-4 zile se trage continutul in sticle se pune capac si se baga la rece.Este o bautura spumanta, dulce-acrisoara.Cand se scoate de la frigider si se pune in pahare, este foarte delicioasa.Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise