Socată reţeta bunicii cu drojdie
Socată reţeta bunicii cu drojdie
Florile de soc le trecem pe sub un jet de apa rece.
Intr-o oala punem apa la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, dam focul potrivit, punem florile si lasam sa fiarba 3-4 minute.
Tragem oala de pe foc, lasam sa se racoreasca vreo 40 de minute.
Dupa acest timp o strecuram, aruncam florile.
Punem zaharul, amestecam pana se topeste.
Spalam lamaile, una o taiem feliute peste socata, iar cealalta o stoarcem si punem doar zeama.
Luam cateva linguri din socata, adaugam drojdia si amestecm pana se dizolva, apoi o turnam in oala.
Amestecam totul cu o lingura de lemn, o lasam asa pana se raceste complet.
Rece, o strecuram si o punem in sticle. Inchidem ermetic sticlele.
Le tinem in bucatarie, iar dupa vreo 2-3 zile o dam la rece si se consuma simpla, cu gheata, felii de lamaie si cum va mai place.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii