autor:

Guedri Adelina

» » Borsuri si Ciorbe

Soleanca

Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Rusia


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Guedri Adelina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Rusia


Reteta postata pe: 12 septembrie 2012

Ingrediente
100g salam Sinaia, 200g Salam pontic, 100g muschi file, 2 morcovi, 1 ardei rosu, 1 ardei galben sau verde, telina, patrunjel radacina, 2 rosii, 1 ceapa potrivita, 1 cartof, pasta de tomate, lamaie, sare/piper, patrunjel frunze

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

21 voturi

Mod de preparare

Taiem mezelurile fasii si le punem la fiert. Intre timp taiem legumele si le punem la calit in 2 lingurite de ulei. Dupa ce s-au calit putin le adaugam in oala unde fierb mezelurile. Dupa 20 min de fiert se adauga cartofii taiati cubulete. Adaugam sare, piper si o acrim cu jumatete de lamaie stoarsa. La sfarsit se adauga patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Ciorba alba de pui

Ciorba alba de pui

Curatam zarzavatul si il punem la fiert impreuna cu cateva fire de leustean. Cand legumele sunt fierte

3 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Spalam sflecla, o punem intr-o oala cu apa si o punem la fiert. Cand este bine patrunsa, scurgem

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    ica , 16 ianuarie 2015

    asta nu e solianca e o ciorba adunata. Solianca se face obligatoriu cu masline si castraveti murati restul de ingrediente puteti improviza

  • Fara foto

    Valik , 06 ianuarie 2015

    "Saleanka"eate varza acra cu jumari calita in tigaie,nu Este nici o ciorba acrita cu lamaie....

  • Guedri Adelina

    Guedri Adelina (Chef de cuisine) , 16 septembrie 2012

    Daca iti place ciorba de afumatura, sigur aceasta ciorba te va incanta

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 septembrie 2012

      Bine ai venit in fanilia gustosi-lor ! Tare gustoasa trebue sa fie "soleanca" !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      O bunatate...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

21 voturi

Ingrediente

  • 100g salam Sinaia
  • 200g Salam pontic
  • 100g muschi file
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben sau verde
  • telina
  • patrunjel radacina
  • 2 rosii
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 cartof
  • pasta de tomate
  • lamaie
  • sare/piper
  • patrunjel frunze

Raporteaza reteta

Retete
de Guedri Adelina
File de merluciu pane cu legume

File de merluciu pane cu legume

Condimentam pestele cu sare si piper, punem legumele la fiert. Amestecam oul cu faina, adaugam pestele

5 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu peste
Cartofi cu chiftele la cuptor

Cartofi cu chiftele la cuptor

Taiem cartofii semiluna si ii fierbem timp de 15 min. Dupa ce au fiert ii condimentam cu rozmarin,

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorba de fasole cu afumatura

Se alege fasolea si se pune de seara in apa calda. A doua zi se pune la fiert in apa rece. Cand da

2 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Borsuri si Ciorbe

ica

asta nu e solianca e o ciorba adunata. Solianca se face obligatoriu cu masline si castraveti murati restul de ingrediente puteti improviza

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare