autor:

maria mihalache

» » Mancaruri cu peste

Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 februarie 2010

Ingrediente
-4 fileuri de somon, -1 portocala taiata bucati, -coaja rasa de la o portocala, -coaja rasa de la o lamaie, -cateva picaturi ulei de masline, -sare, Pentru sos:, -un cub de unt(circa 25 g), -3-4 linguri de faina, -250 ml sampanie, -zeama de la o portocala, -1 portocala taiata cubulete, -un strop de sare, -putin piper alb

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se aseaza intr-un vas in care am adaugat feliile de portocala si putina apa si se dau la cuptor.Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa.Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.
Separat se \"confectioneaza\" sosul.Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.(Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de vascos vrem sosul.)Se stinge cu sampanie, turnand putin cate putin si amestecand cu ajutorul telului.Se adauga apoi zeama si cubuletele de portocala .Se amesteca pentru o buna omogenizare.Se condimenteaza cu sare si piper alb, dupa gust.La final acest sos se adauga peste peste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele se spala, se curata, se taie felii si se pune la scurs, apoi se sareaza, se aseaza in tava

14 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Homar Belle-Vue

Homar Belle-Vue

Se face o supa cu ingerdientele de mai sus,ceapa taiata in doua,morcovii si selder tot la fel taiate

6 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Diana (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    foarte bun...nu ma asteptam...felicitari!!!!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    Foarte gustos si aspectos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Interesant !

    • Fara foto

      maria mihalache , 25 aprilie 2010

      Multumesc,Ana!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2010

      Ce delicatese...arata foarte bine..!

    • Fara foto

      MARIA MIHALACHE , 01 aprilie 2010

      Multumesc Adina de vizita.

    • Adina

      Adina (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      wawwww....ce combinatii, bravo!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 24 martie 2010

      Multumesc ,Mihaela11!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 martie 2010

      Foarte fin si elegant prezentat!*****

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 12 martie 2010

      Cely, este delicios...............si mie imi place tare mult.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      Doamne ce bine arata! Felicitari!!! Imi lasa gura apa

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Valentina, te astept la o portie................

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Panseluta, multumesc de vizita.

    • Fara foto

      maria mihalache , 12 februarie 2010

      Da, Mari si mie imi place.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Arata bine,cum somonul are multa grasime,se pune f putin ulei de masline,eu il condimentez cu sare groasa si suc de lamaie,in loc de sampanie pun vin alb.Mi sa facut pofta.....e de 5 stele

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      arata trasnet,bun si frumos prezentat!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Foarte bun mmmm.......fac si eu somon la cuptor dar altfel.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Mi s-a facut o pofta !!!!!

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      asta chiar este o reteta interesanta,atata doar ca un astfel de peste eu personal n-am sa-l fac la cuptor.am sa adaptez reteta pe gustul meu si am sa-ti spun ce a iesit

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 februarie 2010

      Mamă, mamă, ce bunătate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • -4 fileuri de somon
  • -1 portocala taiata bucati
  • -coaja rasa de la o portocala
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -cateva picaturi ulei de masline
  • -sare
  • Pentru sos:
  • -un cub de unt(circa 25 g)
  • -3-4 linguri de faina
  • -250 ml sampanie
  • -zeama de la o portocala
  • -1 portocala taiata cubulete
  • -un strop de sare
  • -putin piper alb

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

Diana (Chef de cuisine)

foarte bun...nu ma asteptam...felicitari!!!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Hamsii prajite