autor:

Andrei Bordianu

» » Sosuri

Sos ALL-I-OLI

Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andrei Bordianu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 martie 2009

Ingrediente
Pentru 7 portii, 1/2 lt ulei, 8-9 catei de usturoi (depinde de gust, daca va place mai iute se pune mai mult usturoi, daca nu, in contrariu), sare, otet sau zeama de lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

1) Se zdrobeste usturoiul si se amesteca cu sare, otet/zeama de lamaie
2) Se adauga putin cate putin uleiul si se amesteca fara oprire. Cand se vede ca a iesit ca o "crema" alb-verzuie si tare, inseamna ca este gata.

Se foloseste in companie de toate tipurile de carne, inclusa cea de peste la gratar sau de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos ALL-I-OLI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
MUJDEI

MUJDEI

Se curata usturoiul si se preseaza cu acel aparat special.Se adauga sare si se freaca usturoiul timp

3 voturi    7 comentarii
10 min
Sosuri
Porc cu lapte

Porc cu lapte

1. Fa in muschiul de porc 6 taieturi, nu prea mari, si introdu in fiecare taietura cate un catel

9 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    Si eu fac reteta, dar cu smantana!

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2009

    este un fel de sos de usturoi, mie imi place si eu fac ceva asemanator!

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 10 aprilie 2009

    Nu am folosit si nici nu voi folosi, dar am invatat sa o prepar la locul de munca acum... multi ani. Multora le place.

    • Fara foto

      nikol... , 24 martie 2009

      Alliolele se fac cu smantana si maioneza... mai completati reteta!! :D!

    • Fara foto

      adriana (Chef de cuisine) , 12 martie 2009

      La all-i-oli se foloseste si ou, cu siguranta.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru 7 portii
  • 1/2 lt ulei
  • 8-9 catei de usturoi (depinde de gust
  • daca va place mai iute se pune mai mult usturoi
  • daca nu
  • in contrariu)
  • sare
  • otet sau zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Andrei Bordianu
Inghetata

Inghetata

1) Se fierbe laptele cu rama de scortisoara si coaja de lamaie(se foloseste doar stratu subtire galben

4 voturi    6 comentarii
20 min
Inghetate
Lapte prajit

Lapte prajit

1) Se pune la fiert 3/4 de lapte cu coaja de lamaie si scortisoara 2) Deoparte se amesteca zaharul

24 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Iepure a la Segovia

Iepure a la Segovia

1) Iepurele se taie in bucati marunte. 2) Se taie patrunjelul si usturoiul curatat marunt. 3) Intr-o

3 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

vera (Chef de cuisine)

Si eu fac reteta, dar cu smantana!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete bolognese