autor:

kati09

» » Sosuri

Sos de mere cu busuioc

Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kati09 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 februarie 2010

Ingrediente
- 500 g mere, - 2 linguri unt sau margarina, - 2 linguri miere, - busuioc maruntit dupa gust (proaspat sau uscat, in functie de sezon), - 5-6 rosii cherry, - 200 ml frisca lichida, - coaja rasa de la o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata merele si se taie felii. Rosiile se taie in 4 bucati. Merele se prajesc pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana se inmoaie un pic si capata un pic de culoare. Se scot dupa aceea feliile de mere pe o farfurie, iar in tigaie se topeste untul sau margarina. Se adauga merele, apoi mierea si se condimenteaza cu busuioc Se amesteca bine.
Dupa aceea se adauga rosiile, frisca si coaja rasa de lamaie. Se amesteca si se mai da intr-un clocot.
Se serveste cald, ca si garnitura langa carne de pui prajita la gratar, cu orez fiert sau piure de cartofi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de mere cu busuioc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de Hrean

Sos de Hrean

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem

7 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri
Spanac

Spanac

Se fierbe spanacul cam 10 minute cat sa nu isi schimbe culoarea (nu trebuie sa devina verde pal,

1 vot    0 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Willy Hartmann , 06 ianuarie 2015

    Am sa incerc reteta...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 iulie 2012

    Foarte bun, o matusa unguroaica, facea tot felul de sosuri din fructe, o bunatate.

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 16 mai 2010

    O combinatie, buna imi place!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte interesanta combinatia,aromata si delicioasa cred,felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

      Foarte bun! o garnitura rapida si gustoasa!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

      Foarte fin! Si prezentare foarte eleganta.Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • - 500 g mere
  • - 2 linguri unt sau margarina
  • - 2 linguri miere
  • - busuioc maruntit dupa gust (proaspat sau uscat
  • in functie de sezon)
  • - 5-6 rosii cherry
  • - 200 ml frisca lichida
  • - coaja rasa de la o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de kati09
Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Prajitura cu umplutura de mere si crema de cocos

Preparam prima data unplutura de mere: curatam merele, le razuim si le punem la calit intr-o oala,

0 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mac, branza si mere

Prajitura cu mac, branza si mere

Pentru blat se încălzeşte puţin laptele. Se cerne făina într-un castron şi se face o gropiţă

1 vot    3 comentarii
1h
Prajituri
Tort de branza in doua culori

Tort de branza in doua culori

Intr-un castron se amesteca faina cu praf de copt. Se inglobeaza zahar tos, zahar vanilinat, oua

11 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun, o matusa unguroaica, facea tot felul de sosuri din fructe, o bunatate.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos de lamaie cu ulei Sos de lamaie cu ulei

Acest dressing se poate folosi la peste pe gratar sau la cartofi. Stoarcem lamaile si le pun in pahar, adaugam uleiul si cu un mixer

0 voturi    0 comentarii
10 min
Sosuri
Marinada de miel Marinada de miel

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici. Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Manzat glazurat cu miere si morcovi copti