Sos de rosii cu usturoi pentru iarna , o conserva delicioasa si aromata

Prepara un sos de rosii cu usturoi pentru iarna, o conserva delicioasa si aromata, perfecta pentru paste, pizza si alte mancaruri de sezon. Descopera reteta usor de urmat si savureaza gustul autentic al rosiilor gustoase!

Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Sos de rosii cu usturoi pentru iarna , o conserva delicioasa si aromata

Ingrediente

  • 5 kg rosii coapte si dulci
  • 4-5 capatani de usturoi (aproximativ 200g de usturoi curatat)
  • 1-2 ardei iuti (optional, pentru un gust picant)
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri de sare (sau dupa gust)
  • 2-3 linguri de zahar (sau dupa gust, pentru a echilibra aciditatea)
  • frunze de dafin (2-3 frunze)
  • cimbru uscat sau proaspat (optional)
  • piper negru boabe (1 lingurita)

Mod de preparare

Spala bine rosiile, apoi fa o incizie mica in forma de cruce la baza fiecarei rosii. Scufunda-le pentru cateva secunde in apa clocotita, apoi transfera-le imediat in apa rece. In acest fel, coaja se va indeparta usor. Dupa ce le cureti de coaja, taie-le in bucati mari si indeparteaza cotorul.

Trece rosiile printr-o masina de tocat sau un blender pentru a obtine o pasta fina.

Sau, daca aveti un separator, folositi-l cu incredere.

Pune pasta de rosii intr-o oala mare si incepe sa o fierbi la foc mediu, amestecand ocazional, timp de aproximativ 30-40 de minute, pana cand se reduce si devine mai densa.

Curata usturoiul si toaca-l marunt sau foloseste o presa de usturoi. Adauga-l in sosul de rosii impreuna cu ardeiul iute (daca folosesti), uleiul, frunzele de dafin, cimbrul, sarea, zaharul, si piperul boabe. Continua sa fierbi la foc mic inca 30-40 de minute, amestecand ocazional.

Sterilizarea borcanelor: In timp ce sosul fierbe, pregateste borcanele sau sticlele. Spala-le bine si sterilizeaza-le fie in cuptor, fie prin fierbere. Capacele trebuie, de asemenea, sterilizate.

Toarna sosul fierbinte in borcanele sau sticlele sterilizate, lasand putin spatiu la gura. Inchide borcanele imediat cu capacele. Acopera-le cu o patura groasa si lasa-le asa pana se racesc complet.

Dupa ce borcanele s-au racit, depoziteaza-le intr-un loc racoros si intunecat. Sosul de rosii cu usturoi poate fi pastrat astfel timp de 12-36 luni.

Acest sos este perfect pentru paste, pizza, fripturi sau orice fel de mancare care are nevoie de un plus de aroma!

Incearca si reteta de sos marinara, bulion de rosii sau sos de rosii cu busuioc. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...

Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasa
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa

Iti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...

Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise